Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 05. 2013. 12:35 >> 12:35

POSJETA

Husović zove turske investitore

U okviru posjete Turskoj, potpredsjednik Vlade Rafet Husović razgovarao je sa tamošnjim ministrom za razvoj Dževdetom Jilmazom, koji je kazao da njegova zemlja poklanja veliku pažnju očuvanju i razvoju odnosa između dvije države.


Husović je istakao da je saradnja Crne Gore i Turske sveobuhvatna i dobra, ali da je treba još dodatno unaprijediti, naročito na ekonomskom planu.

On je naglasio da je Crna Gora lider u regionu kada su u pitanju poreske olakšice i podsticajne mjere za investitore. U saopštenju Vlade se navodi da je bilo je riječi i o zainteresovanosti turskih firmi za izgradnju auto puta Bar-Boljare. 

„Očekujemo nastavak dobre saranje na ekonomskom planu, koji bi dodatno bio unaprijeđen i potpomognut prisustvom Zirat banke u Crnoj Gori“, rekao je Husović i pozvao Jilmaza da u što skorije vrijeme posjeti našu zemlju, gdje bi bio organizovan poslovni forum na kojem bi bili predstavljeni privredni potencijali i resursi Crne Gore i povoljnosti koji se nude stranim investitorima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније