Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

01. 10. 2016. 14:07 >> 13:48

SASTANAK U PARIZU

Jača uloga komora u unaprijeđenju inovacija

Privredne komore treba da imaju jaču ulogu u oblasti unaprijeđenja poslovnih inovacija, konkurentnosti i rasta, kao i da koriste sve prednosti koje nudi digitalni svijet, ocijenjeno je na sastanku posvećenom procesu digitalizacije u Parizu.

Iz Privredne komore (PKCG) saopšteno je na da je u radu sastanka predstavnika Evropskih privrednih komora javnog prava učestvovao generalni sekretar PKCG, Pavle D. Radovanović.

„Razmijenjena su iskustva koja u oblasti digitalizacije usluga pružaju privredne komore i razmotreni načini pružanja podrške preduzećima u tom procesu. Razgovarano je o unaprijeđenju i razvoju usluga privrednih komora, izgradnji njihovih kapaciteta i razmatrane su moguće aktivnosti za zajedničke inicijative, koje se mogu realizovati kroz projekte sa finansijskom podrškom Evropske komisije (EK)“, navodi se u saopštenju.

Privredne komore, kako je poručeno na sastanku, treba da imaju jaču ulogu u oblasti unaprijeđenja poslovnih inovacija, konkurentnosti, rasta, te da koriste mrežu Eurochambers za dalju razmjenu ideja, iskustava i znanja, u cilju podrške ekonomijama, preduzećima i članovima da koriste sve prednosti koje digitalni svijet nudi.

„Predstavnici komora su spremni da postanu aktivni akteri u digitalnom svijetu i potrebu da ove asocijacije digitalizuju svoje usluge i djelokrug rada“, rekli su iz Komore.

Veliki broj komora je, prije nekoliko godina, započeo digitalne reforme. One su danas najnaprednije i pružaju pravovremene usluge.

„Slijedeći prioritete EK za period od 2014. do 2019. godine, komore treba da postanu aktivni učesnici u razvoju i unaprijeđenju digitalne agende sa ciljem da doprinesu boljem digitalnom dostignuću ekonomije EU“, navodi se u saopštenju.

Tim povodom, početkom septembra na Bledskom strateškom forumu, predstavnici privrednih komora regiona su potpisali Sporazum o pristupanju njihovih asocijacija Jedinstvenoj digitalnoj inicijativi (SDI), koja povezuje zapadni Balkan i doprinosi njegovom ekonomskom rastu i prosperitetu.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније