Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

02. 12. 2016. 17:10   >>  16:49 2

POTPISAN UGOVOR

Berane i Kolašin biće 40 km bliži

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predstavnici izvođača, kompanije Euro-Asfalt d.o.o. iz Sarajeva, potisali su danas Ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji tunela i rekonstrukciji puta Lubnice - Jezerine. Vrijednost radova je oko 34,7 miliona eura obezbijeđenih iz kredita EBRD-a, a rok završetka radova je 3 godine nakon uvođenja izvođača u posao.

Iz Ministarstva saobraćaja podsjetili su da je Prostornim planom Crne Gore do 2020. godine, putni pravac Berane-Kolašin planiran kao regionalni put (oko 22,6 km dužine). 

Do sada je na ovom putu izvršena rehabilitacija (sanacija kolovoza) dionice Jezerine-Kolašin 2010. godine, u dužini od 9 kilometara i vrijednosti radova 890 hiljada eura i rekonstrukcija dionice Berane-Lubnice u dužini od 10,3 kilometra koja je završena 2015. godine za 6,5 miliona eura. 

"Zadovoljstvo mi je što na samom početku mandata pristupamo realizaciji jednog ovako važnog projekta, koji je od neprocjenjivog značaja ne samo za beransku, već i za sve okolne opštine: Rožaje, Petnjicu, Plav, Andrijevicu i Gusinje. Putovanje od Berana do Kolašina skratiće se za preko 40 kilometara. Očekujemo da ova saobraćajnica utiče na bolju povezanost i dostupnost Bjelasice i Komova, što će posebno imati efekta kada je u pitanju turizam u ovoj regiji, u prvom redu se to odnosi na ski centar na Bjelasici“, istakao je Nurković. 

Preostalo je da se rekonstruiše dionica Lubnice-Jezerine u dužini od 14,4 kilometara na kojoj je planirana izgradnja novog tunela u dužini od 2,8 kilometara. Vrijednost radova je blizu 34,7 miliona eura (34.694.804,35 eura) bez PDV-a, a sredstva su opredijeljena iz kredita EBRD-a. Rok za izvođenje radova je 3 godine od uvođenja izvođača u posao. 

Na toj dionici biće potreban proboj skoro tri kilometra dugog tunela na Vranjaku, ispod prevoja koji se nalazi na 1900 metara nadmorske visine, a u planu je izgradnja i oko 150 metara dugog mosta. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније