Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

19. 12. 2016. 15:31 >> 15:08
2

PREDLOG BUDŽETA

SDP: Državni udar na standard

Vlada je, predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS), kroz Predlog budžeta za narednu godinu odlučila da izvrši svojevrsni „državni udar“ na srednji sloj i siromašnije građane Crne Gore, ocijenio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP), Izet Bralić.

"Pokazalo se da se njihov 'siguran korak' svodi na nastavak zaštite tajkuna i dalji udar na standard osiromašenih građana. Prava slika te njihove namjere je demagoško smanjivanje plata funkcionera, koje su povećane po 50 odsto prošle godine, samo osam odsto, dok se majkama sa troje i više djece smanjuju nadoknade 25 odsto“, naveo je Bralić u saopštenju.

On je dodao da je zakonom kojim su uvedene nadoknade za majke sa troje i više djece zaustavljen talas iseljavanja mladih iz Crne Gore.

„Bojim se da će ovim i sličnim udarima ponovo krenuti autobusi prema inostranstvu. Posebno nas interesuju kako će predlog za smanjivanje nadoknada predložiti resorni ministar iz Bošnjačke stranke, koja je bila jedna od onih koji su ovu odluku podržale u parlamentu“, rekao je Bralić.

On smatra da će se udar na građane osjetiti i kroz povećanje cijena goriva, koje će uticati na rast mnogih cijena i „tanje novčanike“ za one koji žive od svog rada.

„DPS i ekipa oko njih nijesu predložili ni jednu aktivnu mjeru za napredak ekonomije Crne Gore, ali će udariti na standard srednjeg staleža, siromašnih građana i preko 20 hiljada majki koje primaju nadoknade za rođenje troje i više djece“, naveo je Bralić.

On je dodao da vlast štiti tajkune i one koji ne plaćaju porez, što potvrđuje činjenica da od 700 miliona EUR neplaćenih poreza planira da naredne godine naplati samo 12 miliona.

Vlada je na sjednici u nedjelju usvojila Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, u iznosu od oko dvije milijarde EUR.

Vlada je odlučila da u narednoj godini smanji plate funkcinonera osam odsto, ukine minuli rad, smanji naknade za majke sa troje i više djece i poveća akcize na gorivo.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније