Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 02. 2013. 15:40 >> 15:39
2

POREZ

Vlada neće povećati PDV po nalogu Svjetske banke

Crna Gora neće povećati PDV po nalogu Svjetske banke, a ako se i odluči na taj korak biće to autonomna odluka Vlade o kojoj će konačnu riječ dati Skupština, saopstili su Televiziji Crne Gore u Ministarstvu finansija.

 „Eventualno donošenje odluke o izmjeni poreske politike i u ovom slučaju o povećanju stope  PDV-a  bila bi autonomna odluka Vlade i u krajnjem  Skupštine koja bi morala da izglasa takav  vladin predlog“ - kazala je portparolka ministarstva finansija Marija Radenović.  „Dakle,  ne radi se o odnosu izdavanja  naloga i njihovog izvršenja,   već o odnosu saradnje, medjusobne  analize, razmjene mišljenja i na kraju dogovora“ - zaključila je Radenović.

Predstavnici Svjetske banke nedavno su pohvalili vladin paket fiskalnog prilagodjavanja, ali i poručili da je neophodna jos snaznija fiskalna agenda. Sindikalci upozoravaju da  nije vrijeme za povecanje PDV-a, a poslodavci i strani investitori u Crnoj Gori smatraju da bi takva odluka donijela vise stete nego koristi.

 

Mila Vuković, Televizija Crne Gore

 Opširnije u  Dnevniku 2, TVCG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније