Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

26. 03. 2017. 15:11 >> 14:45

HERCEG NOVI

Otvaranje Parka i Delfina u aprilu

U hotelima Delfin i Park u Bijeloj, kojim upravlja kompanija Carine, obavljaju se posljednje tehničke, kadrovske i administrativne pripreme za predstojeću sezonu, koja počne u aprilu.

Novi hotel Park biće otvoren 1. aprila, dok će prvi gosti u Delfin stići 4. aprila, saopštio je vlasnik Carina, Čedo Popović, koji očekuje da hoteli ove godine ugoste deset do 12 hiljada gostiju.

„Oni bi trebalo da ostvare oko 100 hiljada noćenja, što je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu, od 20 do 30 odsto. U hotelu Park biće smješteni Njemci, Italijani, Englezi i dio Izraelaca, dok će u Delfinu biti uglavnom Francuzi i dio Njemaca“, rekao je Popović Radiju Jadran.

 Zimski period iskorišćen je za unutrašnje i spoljne korekcije u oba hotela, s tim što je više posla bilo na hotelu Park.

„Taj hotel je sagrađen veoma brzo, pa je trebalo dovršiti još dosta toga. Izmijenjen je dio fasade, recepcije i holova, tako da je to sada sve na znatno većem nivou. U Delfinu su urađene neke izmjene u restoranu, a promijenjen je i dio recepcije“, naveo je Popović.

On je dodao da će cjenovna politika za ovu sezonu biti neznatno izmijenjena, s obzirom na to da je sanacionim radovima podignut nivo usluge u oba objekta.

„U suštini radimo na bazi all inclusivea, tako da je prosječna cijena u periodu od 1. aprila do sredine novembra za Park između 55 i 60 eura, dok je u Delfinu niža desetak eura“, kazao je Popović.

On je saopštio da ostaje neriješen stari problem sa nedostatkom kadra. Kompanija Carine za ovu sezonu traži 200 radnika u sektoru ugostiteljstva, odnosno kuvare, pomoćne kuvare, sobarice, konobare i šankere.

Popović nije optimističan da će uspijeti da obezbijedi toliko sezonaca, poučen prošlogodišnjim iskustvom, kada su u dva navrata potraživali po 100 radnika, a prijavilo ih se svega desetak.

Suština problema, kakao tvrdi, nijesu loši uslovi u hotelu, već činjenica da na Birou postoji grupa ljudi koji ne žele da rade.

„Ne mislim da su uslovi kod nas loši, naprotiv. Kod nas je najniža plata 400 eura, plus hrana i smještaj. Plata je uvijek prije prvog u mjesecu, a kreće se i do hiljadu ili 1,5 hiljada eura. Mislim da nijesmo radni narod i to je suština problema, jer stalno ponavljam da na Birou imamo grupu građana koji neće da rade“, kazao je Popović.

Prema njegovim očekivanjima, oba hotelska objekta trebalo bi da budu otvorena do sredine novembra. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније