Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2013. 15:59 >> 16:03

EKONOMSKA SARADNJA

Turski privrednici hoće u Luku Bar

Predstavnici delegacije Izvršnog odbora Izmir Ekspo 2020 su, na sastanku sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, pokazali posebno interesovanje za Luku Bar i Slobodnu carinsku zonu u tom gradu i najavili dolazak turskih privrednika u Bar.

Na sastanku Vjanovića i guvernera Izmira, Mustafe Topraka ocijenjeno je da dobre odnose između Crne Gore i Turske na državnom nivou prati dobra saradnja i na ekonomskom planu.

 

 

„Dosadašnja iskustva turskih investitora, kao što su Gintaš , Tosčelik , Turkiš erlajns  predstavljaju dobar primjer za druge investitore i mogu biti početni most saradnje“, saopšteno je iz Kabineta Vujanovića.

Toprak je i predsjednik organizacionog odbora za kandidaturu Izmira kao domaćina Ekspoa 2020. godine.

Vujanović je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio podršku Crne Gore Izmiru kao kandidatu za domaćina i ukazao da bi dobijanje kandidature predstavljalo veliku šansu ne samo za Izmir, već i za cijeli prostor Balkana.

Toprak je kazao da je Turska već obezbijedila neophodan prostor i novac za organizaciju Ekspoa.

On je naveo da će, u slučaju dobijanja kandidature, cijeli prostor Ekspoa, nakon izložbe biti pretvoren u turističko zdravstveni centar.

Toprak se na sastanku zahvalio na mogućnosti da predstavi dosadašnje aktivnosti na organizaciji Ekspoa u Izmiru.

Vujanović je naglasio da crnogorska dijaspora može imati veoma važnu ulogu u budućoj saradnji i da je već istakla interesovanje za konkretne projekte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније