Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 06. 2013. 15:49   >>  15:49

CBCG

Investicije manje za 11 odsto

Prema preliminarnim podacima Centralne banke Crne Gore u prva četiri mjeseca ove godine neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 82,6 miliona eura, što je za 11,1 odsto manje nego u 2012. godini.

Pored toga ukupan priliv stranih direktnih investicija u prva četiri mjeseca iznosio je 112,1 milion eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 29,5 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke.

U prva četiri mjeseca prošle godine ukupan priliv stranih direktnih investicija iznosio je 121,4 miliona eura.

Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 25,1 milion eura, dok su ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosila 4,4 miliona eura.

"U periodu januar-april najveći priliv ostvaren je po osnovu ulaganja u nekretnine i u formi interkompanijskog duga", navodi se u Biltenu CBCG.

Priliv po osnovu ulaganja u nekretnine iznosio je 54,5 miliona eura ili 48,6 odsto ukupnog, dok su ulaganja u preduzeća iznosila 5,4 miliona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније