Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

12. 06. 2017. 08:40 >> 08:13

DRŽAVNE KOMPANIJE

Direktori zarađuju od 1.100 do 3.200 eura

Najviše zarade u pet preduzeća iz oblasti energetike, poljoprivrede i saobraćaja, u većinskom državnom vlasništvu, imaju direktori u elektroenergetskim kompanijama, do 3.200 hiljade eura, a najmanje rukovodioci u željezničkim, 1.100 eura.


Najveću zaradu, prema godišnjem izvještaju o prihodima i imovini Agencije za sprečavanje korupcije, ima predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Đoko Krivokapić. 

Pobjeda piše da je Vlada prije pet godina usvojila zaključke kojim je zarade predsjednika borda direktora državnih preduzeća, koji nijesu profesionalno angažovani, ograničila na prosječnu platu u državi, dok je članovima borda naknada ograničena na polovinu tog iznosa.

Krivokapić je profesionalno angažovan u EPCG i, kako je Pobjedi saopšteno iz te kompanije, prima mjesečnu neto zaradu od četiri prosječne plate u EPCG. S obzirom na to da je prosječna plata u EPCG oko 800 eura, Krivokapić mjesečno prima oko 3.200 eura.

On je u prošloj godini obavljao funkciju potpredsjednika Opštine Nikšić i sekretara Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo. U izvještaju o prihodima i imovini za prošlu godinu Agencije za sprečavanje korupcije se navodi da je dok je bio zaposlen u nikšićkoj Opštini mjesečno zarađivao 1.470 eura.

Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Dragan Laketić, koji je profesionalno angažovan u kompaniji, prošle godine primao je mjesečnu neto platu od 2.180 eura.

Njegov kolega, izvršni direktor CGES Ivan Bulatović u prošloj godini je primao mjesečnu platu od 2.040 eura. Izvršni direktor kompanije Plantaže, Verica Maraš imala je prošle godine mjesečnu neto platu u iznosu od 2.490 eura.

Izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović je u prošloj godini primao platu od 1.550 eura, a izvršni direktor Montekarga, jedinog profitabilnog željezničkog preduzeća, Milivoje Pavićević je u prošloj godini primao mjesečnu neto platu od 1.100 eura

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније