Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ Mina ]

08. 09. 2017. 23:37 >> 23:22

POSLODAVCIMA

Poziv za Program stručnog osposobljavanja

Javni poziv za prijavu poslodavaca za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem objavljen je danas, a prijave se podnose od 15. septembra do 16. oktobra.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem biće organizovan šesti put, za 2017/2018. 

Kako je saopštio Radni tim za implementaciju Programa, pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

„Javni poziv za prijavu poslodavaca je objavljen 8. septembra i isti se može naći na sajtovima Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje. Poslodavci privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, prijavu podnose u periodu od 15. septembra do 16. oktobra tekuće godine, nakon čega će biti objavljen poziv za buduće korisnike Programa“, kaže se u saopštenju.

Elektronska prijava za poslodavce biće dostupna od 15. septembra od sedam sati do 16.oktobra do 15 sati.

Stručno osposobljavanje korisnika, kako se podsjeća, traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

„Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike“, kaže se u saopštenju.

Prema podacima koje je dostavila Poreska uprava, a koji se odnose na prethodne četiri godine realizacije Programa (2013, 2014, 2015 i 2016. godina), od 14.252 korisnika Programa 6.865 korisnika, odnosno 48,16 odsto je nastavilo radni angažman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније