Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 02. 2013. 13:18   >>  13:16 2

POSKUPLJENJE

Od ponoći benzin skuplji za pet centi

U Crnoj Gori, od utorka 12. februara, biće skuplji benzin pet centi, dok će cijene eurodizela ostati nepromijenjene, saopšteno je CDM-u iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera BMB 98 će od ponoći umjesto dosadašnjih 1,40 eura koštati 1,45 eura, a eurosupera BMB 95 umjesto 1,37 eura iznosiće 1,42 eura.

U narednih petnaest dana litar eurodizela i dalje će koštati 1,30 eura, a lož ulja za grijanje jedan euro.

„U proteklom obračunskom periodu, vrijednost naftnih derivata na svjetskom tržištu je svakodnevno rasla tako da je prosječena njihova vrijednost, koja je referentna za obračun, bila veća od pet odsto što je uslovilo primjenu Uredbe o načinu obrazovanja maksimalne maloprodajne cijene naftnih derivate“, objašnjeno je iz Ministarstva ekonomije.

„Maloprodajna cijena eurodizela i lož ulja je posljednji put korigovana u novembru 2012. a benzinskih naftnih derivata 15. Januara ove godine“, podsjetili su iz Ministarstva ekonomije.

Naredni obračun će se, u skladu sa Uredbom o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, raditi 25. februara, a eventualno nove maloprodajne cijena naftnih derivata važiće od 26. februara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније