Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Radio Jadran, Objavila: J.B.Č. ]

05. 11. 2017. 15:02 >> 14:31

U MELJINAMA

U kompleks Lazure uloženo 26 miliona

U luksuzni kompleks Lazure Marina&Hotel sa pet zvjezdica i marinom, koji se gradi u Meljinama, do sada je uloženo 26 miliona eura, a očekuje se da do naredne sezone primi prve goste i nautičare.

Projekt menadžerka, Ana Martinova, kazala je da je investitor Imperio Holdings (IHL) radio na najdelikatnijem dijelu projekta Lazure Hotel&Marina, restauraciji i adaptaciji starog jezgra, sa kapelom Svetog Roka, izgradnji obalnog zida i kamenog šetališta, jaht klub i na radovima na marini.

Luksuzni kompleks Lazure vrijedan je 72 miliona euraa.

"Sačuvali smo sve vrijednosti ovog lokaliteta. Bio je to veliki izazov, imali smo dosta problema da sačuvamo kamene zidove i ispoštujemo konzervatorski projekat. Nijesmo mogli praviti spoljašnost Lazareta kako smo htjeli, nego onako kako je bilo nekada. Bilo je vrlo teško i sa kuhinjama, koje su srce kompleksa. Glavna kuhinja je ispod nivoa mora, a dvije su u nadzemnom dijelu. Ali, sve smo riješili i počinjemo sa instalacijom", rekla je Martinova Radiju Jadran.

Ona je kazala da sada stavljaju ploče i kameni pod, koji je bio u Lazaretu i ranije.

"Tražimo odgovarajući namještaj, za 25 soba-apartmana u hotelu, za dva restorana, jedan a la carte, a drugi sa ponudom koje do sada nije bilo na ovim prostorima. U toku je i opremanje dva bara, koji će imati takođe specifičnu ponudu. Uvodimo i rasvjetu, što je veliki posao, ali veoma interesantan", precizirala je Martinova.

Hotel će sa spa i sportskim centrom, bazenima, restoranima, konferencijskom salom biti otvoren do maja, a marina do juna iduće godine. Investitor ne odstupa od planirane dinamike i namjere da veliki dio kompleksa otvori za građanstvo, pogotovo sportski centar, u kome će biti i povoljne cijene.

"U projektu smo imali otvoreni bazen, ali smo odlučili i da izgradimo zatvoreni bazen, jer ćemo imati mogućnost da se jedan zid otvori tokom ljeta. Umjesto otvorenog bazena smo odlučili da napravimo park koji će biti pogodan za razne događaje, svadbe, koktele, biće otvorenog tipa i lijepo mjesto za boravak i fotografisanje", dodala je Martinova.

Ona je jako ponosna i što veoma stručno, kako je kazala, po konzervatorksom projektu, restauriraju kapelu Svetog Roka iz 18.vijeka, koja će biti najprivlačniji dio kompleksa, praktično muzejski otvoreni dio starog Lazareta.

Martinova je kazala da se gradi i marina. Nasip za veliki valobran biće završen do kraja godine, a od početka naredne krenuće završni radovi.

"Računamo da će marina imati od 150 do 200 vezova. S obzirom da imamo u okruženju već dvije marine koje su za super jahte, naša će primati jahte do 30 metara", dodala je Martinova.

Sve ovo je samo prva faza projekta, jer u septembru naredne godine krenuće druga faza, izgradnja velikog depadans hotela. Postoji mogućnost da to bude kondo hotel. Njegova izgradnja koštaće 25 miliona eura.

U kompaniji su otvorili i prvi oglas za zaposlene, kojim traže deset menadžera. Žele da obezbijede najbolji kadar na rukovodećim pozicijama, a početkom naredne godine krenuće sa zapošljavanjem i ostalog kadra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније