Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

22. 11. 2017. 11:30   >>  10:57

PRVI POZIV

Za zapošljavanje i životnu sredinu 2 miliona

U okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata, Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020, korisnicima će na raspolaganju biti 2 miliona eura za projekte u oblasti zapošljavanja i zaštite životne sredine, saopšteno je u Rožajama na Informativnoj sesiji i Forumu za podsticanje projektnih partnerstva.

Predstavnica Ministarstva evropskih poslova (MEP), Anita Beriša je podsjetila da je saradnja sa Srbijom započela 2007. i da su kroz tri dosad otvorena poziva za dostavljanje prijedloga projekata podržana 34 projekata u iznosu od 6,2 miliona eura.

Ona je naglasila da je u okviru tog poziva raspoloživo 2 miliona eura za projekte u oblasti zapošljavanja i zaštite životne sredine.

Savjetnica predsjednika Opštine Rožaje, Amela Kalender, otvarajući skup, smatra da će sredstva biti iskorišćena na najbolji mogući način.

"Imajući na umu zajedničke izazove zajednica u programskoj regiji, ovaj program će svakako doprinijeti njihovom ekonomskom i društvenom razvoju", kazala je Kalender.

Kako navode, rok za dostavljanje rezimea projekta je 26. januar 2018.

Naglašeno je, dodaju iz resornog ministarstva, da će aplikanti moći da se prijave za podršku u visini od 120 do 400 hiljada eura, u zavisnosti od specifičnog cilja tematskog prioriteta.

"Forum je bio prilika da predstavnici opština, nevladinih organizacija, obrazovnih i drugih organizacija i institucija dobiju potrebne informacije o mogućnostima koje im se pružaju u okviru ovog programa i razmijene projektne ideje i kontakte u cilju pripreme projektnih predloga", saopštio je MEP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније