Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

29. 11. 2017. 11:33 >> 11:01

EKIP SAOPŠTIO

Manje ADSL priključaka u oktobru

Ukupan broj ADSL priključaka na kraju oktobra iznosio je 57,09 hiljada, 364 manje nego u septembru, pokazuju podaci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Iz EKIP-a su saopštili da je broj korisnika koji su putem optičke mreže (FTTx) pristupili internetu u oktobru iznosio 32,78 hiljada.

Od ukupnog broja ADSL priključaka na kraju oktobra, 88,4 odsto se odnosi na građane.

U izvještaju je navedeno da je WiMax priključaka bilo 3,09 hiljada, od čega se na građane odnosilo 85,48 odsto.

Broj KDS priključaka na kraju oktobra iznosio je 37,66 hiljada, a WiFi 5,75 hiljada.

Ukupan broj širokopojasnih priključaka na kraju oktobra, nezavisno od tehnologije koja se upotrebljava za pristup, iznosio je 136,46 hiljada, 1,39 odsto više nego u septembru.

Na ADSL tehnologiju odnosilo se 41,84 odsto ukupnog broja širokopojasnih priključaka, FTTx 24,02 odsto, WiMax 2,27 odsto, WiFi 4,21 odsto, a na KDS 27,6 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније