Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 07. 2013. 16:02   >>  16. 07. 2013. 09:41 7

PRVI U EVROPI

U rizort ulažu 500 miliona eura

U izgradnju prvog "One&only" rizorta u Evropi i super luksuznog kompleksa u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori, kompanija Azmont DOO Investments uložiće 500 miliona eura, saopšteno je tokom sastanka premijera Mila Đukanovića i predstavnika te kompanije.

"Mjesec dana po potpisivanju ugovora, pripremili smo čitav masterplan za projekat. Azmont DOO je zakonski obavezan da uloži 250 miliona eura za period od osam godina, ali protekle sedmice ovaj iznos je povećan na 500, sa dinamičnim planom realizacije projekta kako bi se izgradnja kompleksa završila u roku od 28 mjeseci", kazao je Gafar Gurbanov, predstavnik Azmont DOO.

On kaže da je projekat rezultat izuzetne saradnje i brzog djelovanja uz podršku premijera Mila Đukanovića, gradonačelnika Herceg Novog i državnih organa.

"Iskazujem zadovoljstvo zbog ovog novog projekta i njegovog očekivanog doprinosa nastavku unapređenja infrastrukture i ekonomije u regionu. Jako smo zadovoljni najavom investitora da će do oktobra ove godine biti angažovano na gradilištu 500 ljudi, a sljedeće godine broj zaposlenih će porasti na 3.000. Po završetku i otvaranju kompleksa investitor garantuje da će u njemu biti radnih mijesta za 1.200 ljudi", izjavio je Đukanović.

Strateški pozicioniran na najužem dijelu ulaska u Tivatski zaliv, projekat povšine 60 jutara zauzimaće zavidan položaj između mora i planina sa pogledom na 1,2 kilometara netaknute obale Jadranskog mora i očekuje se da će privući posjetioce iz cijelog svijeta.

Ovo će biti prvi rizort One&only-a u Evropi, a nalazi sa na manje od sat vremena udaljenosti od međunarodnog aerodroma u Dubrovniku.

Ovaj projekat je koncipiran tako da predstavlja do sada najveću investiciju u turizam u Evropi. Površina pod nadzemnim objektima iznosiće 147.000 metara kvadratnih, dok će se izvršiti iskopavanje dodatnih 40.000 metara pod zemljom za potrebe izgradnje podzemnog parkinga i magacina i smještaj tehničkih prostorija.

"Biramo najljepše lokacije u svijetu za One&only rizorte, a Bokokotorski zaliv u Crnoj Gori u potpunosti ispunjava taj uslov tako da je idealan za izgradnju našeg prvo evropskog rizorta. Ubjeđen sam da će mnogi naši lojalni gosti u One&only-ju dobro prihvatiti novi rizort, ali takođe i novi gosti, i unaprijed se radujem što će grupa podići rizort na veći nivo realizacijom većeg broja sadržaja poput stambenih objekata, spa centra, marine svjetske klase i prodavnica", izjavio je Sol Kerzner, predsjednik kompanije Kerzner International.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније