Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 07. 2013. 16:21 >> 16:21

MILO ĐUKANOVIĆ

Ova i naredna – godine ekonomskog rasta

Ova i naredna godina biće godine ekonomskog razvoja i rasta u Crnoj Gori , istakao je crnogorski premijer Milo Đukanović. On je naglasio da je konsolidacija javnih finansija uspješna, a započeće i više razvojnih infrastrukturnih i projekata u oblasti energetike, turizma i poljoprivrede.

U realizaciji tih projekata neophodna je saradnja sa stranim investitorima, kazao je Đukanović u razgovoru sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Aleksejom Meškovim. 

Ruski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru i region, posebno u oblasti energetike.  Meškov je istakao da Rusija, kad je riječ o situaciji u KAP-u, visoko cijeni nedavni pristup predsjednika Vlade Crne Gore, uz očekivanje da će se pitanje riješiti na obostrano zadovoljavajući način.

Odnosi Crne Gore i Ruske Federacije su prijateljski i karakteriše ih intenzivna međudržavna saradnja na svim poljima. Crna Gora je, kao država koja drži do svog identiteta, vrlo ponosna na dugu istorijsku tradiciju odnosa sa Rusijom i veoma zainteresovana za njihovo očuvanje i dalje unaprjeđenje, posebno u oblasti ekonomije i kulture, kazao je Đukanović.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije je kazao da njegova posjeta predstavlja dodatni podsticaj sveukupnoj odličnoj međudržavnoj saradnji, te istako da dijeli ocjenu premijera o velikom potencijalu za unaprjeđenje saradnje na svim poljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније