Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 07. 2013. 20:51 >> 20:51

CG – KINA

Autoput značajan dio saradnje

Kapitalni razvojni projekti su od velike važnosti za dalji ekonomski rast i društveni razvoj Crne Gore, stoga će Vlada ažurno postupati u cilju što skorijeg otpočinjanja njihove realizacije, rekao je crnogorski premijer Milo Đukanović u razgovoru sa kineskim ambasadorom Ži Žaolinom.

U razgovoru je, kako je saopšteno, naglašena  važnost stvaranja pretpostavki za realizaciju projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare, kao i značaj ovog projekta za dalji razvoj saradnje između Crne Gore i Narodne republike Kine.

Kineski ambasador je istakao da se ovaj projekat odvija u sklopu saradnje Vlade NR Kine sa 16 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.

„Prvorangirana kineska kompanija za izgradnju autoputa u Crnoj Gori ima bogato iskustvo, stručne kadrove i finansijski i tehnički je u potpunosti spremna za izgradnju zahtjevnih kapitalnih projekata“.

Kineski ambasador je, navodi se na kraju saopštenja, naglasio i zainteresovanost kineskih komapnija za izgradnju drugog bloka TE u Pljevljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније