Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 07. 2013. 10:12 >> 10:12

PREGOVORI U TOKU

Kredit od 50 miliona do kraja godine

Vlada planira da se kod Svjetske banke zaduži u iznosu do 50 miliona eura, ali će taj kredit, prema najavama iz Ministarstva finansija, biti realizovan do kraja godine.

Portparol Ministarstva finansija Marija Radenović napominje da su pregovori u toku i da za sada sve ide po planu.

"S obzirom da pregovori oko ovog kredita još traju ne možemo u ovom momentu sa sigurnošću precizirati rok u kojem će biti okončan iako Ministarstvo finansija očekuje da će se finalizirati negdje do kraja ove godine, nakon čega konačnu odluku kreditnog aranžmana donosi Bord direktora Svjetske banke. Takva je procedura", kazala je Radenović za Ministarstvo finansija.

Ona kaže da između predstavnika Ministarstva finansija i Svjetske banke tako da nije bilo spornih pitanja koja bi mogla da ugroze proces odobrenja kredita Crnoj Gori.

"A budući tok pregovora svakako će u određenoj mjeri zavisiti i od konačnog ishoda situacije u vezi sa predloženim rebalansom koji će biti predmet skupštinske rasprave uskoro", kazala je Radenović.

Radenović je podsjetila i na uslove pod kojima bi Crna Gora trebalo da dobije kredit.

"Kao što sam rekla pregovori su u toku, pa je neke preciznije komentare rano davati ali na osnovu nekih indikativnih uslova iz dosadašnjih razgovora ta kamatna stopa biće značajno povoljnija u odnosu na aranžmane sa komercijalnim bankama i bila bi na nivou uslova prethodnog zajma kada je kamatna stopa bila šestomjesečni euribor plus 80 poena odnosno margina od 0.8 odsto", kazala je Radenović.

Iz resornog ministarstva ranije su saopštili da je pozajmica Svjetske banke namijenjena za finansiranje javnih rashoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније