Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 02. 2013. 19:35 >> 19:32

CRNA GORA - EBRD

Dogovoreno intenziviranje saradnje sa EBRD

Dosadašnja saradnja Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj bila je izuzetno kvalitetna, konstatovali su ministar finansija Radoje Žugić i predstavnici EBRD-a, uz uvjerenje da će ona, i u narednom periodu, dati dobre i vidljive rezultate.

Šef kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori, Đulio Moreno, pomoćnik direktora za strategiju i politiku zemalja u EBRD-u, Piter Sanfej i ministar Žugić razgovarali su o planiranim projektima koji imaju za cilj dinamiziranje ekonomskog rasta Crne Gore, a koji se, prvenstveno, odnose na sektor energetike, poljoprivrede, turizma i razvoja malih i srednjih preduzeća.

Takođe, bilo je riječi i o pružanju podrške bankarskom sektoru kroz participaciju EBRD-a u projektu restrukturiranja loših zajmova, saopšteno je iz Ministarstva.

Žugić je, govoreći o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, gostima prezentovao fiskalne i makroekonomske indikatore i projekcije, kao i planirane aktivnosti Vlade Crne Gore, usmjerene na uravnoteženje javnih finansija i stvaranje pretpostavki za dinamičniji ekonomski rast.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније