Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

10. 10. 2018. 07:37   >>  07:19

DOKAPITALIZACIJA

Država izlazi iz Novog duvanskog kombinata

Arapska kompanija BMJ Industries preuzeće do kraja sedmice većinsko vlasništvo u Novom duvanskom kombinatu (NDKP), nakon što sjutra, na sjednici Skupštine akcionara, bude donijeta odluka o dokapitalizaciji preduzeća, saopštio je član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Branko Vujović.

Time će BMJ Industries preuzeti 70 odsto akcija NDKP-a, dok će Glavni grad i država Crna Gora imati oko 30 odsto.

"Nakon toga će se na narednoj sjednici Skupštine akcionara, koja će uslijediti u narednih nekoliko mjeseci, država potpuno povući iz vlasništva NDKP, jer sa lokacije stare fabrike nije prenijeta nijedna mašina", rekao je Vujović Dnevnim novinama.

Te mašine i oprema predstavljali su imovinu kojom je država učestvovala u kapitalu NDKP.

U vlasništvu države je i nekoliko poslovnih prostora u Srbiji, koji će, kako je naveo Vujović, biti ponuđeni na prodaju.

“Novac koji dobijemo od prodaje biće prihod države”, rekao je Vujović.

Dokapitalizacija kompanije predviđena je privatizacionim ugovorom, koji je Vlada zaključila 2016. godine sa investitorom. Njime je definisano da se srazmjerno učešće države i Glavnog grada u NDKP smanjuje srazmjerno realizovanim investicijama BMJ Industriesa.

Komentarišući dinamiku realizacije investicija u NDKP-u, koje su dogovorene na iznos od 20 miliona eura, Vujović je kazao da nije zadovoljan radom investitora jer se iz mjeseca u mjesec prolongirala proizvodnja u jačem intenzitetu.

Prva proizvodna linija u NDKP puštena je u rad prije nešto više od mjesec i na njoj je proizvedeno oko 175 hiljada šteka duvana.

Na drugoj liniji proizvedeno je 17,5 hiljada šteka, dok treća tek počinje proizvodnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније