Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 10. 2018. 08:23   >>  11:51 1

FRANCA

U planu nova fabrika za proizvodnju mesa

U Bijelom Polju u planu je izgradnja nove fabrike za proizvodnju mesa. Iz kompanije Mesopromet Franca, čiji pogoni su izgorjeli u požaru krajem aprila, kažu i da se privode kraju radovi na rekonstrukciji nekoliko pogona.

 

Vlasnik kompanije Hilmo Franca kazao je za Dnevnik da radnici ne bi trebalo da brinu za svoja radna mjesta.

Nekoliko pogona koji su mogli da se osposobe uskoro će ponovo biti u funkciji, što će radnicima u proizvodnji omogućiti bolje uslove za rad.

"One koju su usko vezani za proizvodnju najvećim dijelom smo osposobili. Mislimo da ćemo za dvije do tri sedmice imati adekvatne uslove da radim ovaj posao sa kojim se mi bavimo", kazao je Franca.

Zahvaljujući vanrednim naporima svih zaposlenih i menadžmenta, proces proizvodnje je očuvan. Sačuvano je i tržište. Problemi se rešavaju u hodu, tako da se nijesu odrazili na poslovanje, ističe direktor kompanije Hilmo Franca.

"Mi smo tu nekako na pozitivnoj nuli u odnosu na prošlu godinu i mogu vam reći da smo zadovoljni. Radimo po svim osnovama, kao što smo radili. Gledamo da ne izgubimo kvalitet i standard", rekao je Franca.

Kao što je i obećao, niko od radnika nije ostao bez posla, a za uzvrat radnici su se posvetili bezuslovno fabrici kad je to bilo najteže.

Zajedno su, kaže Franca, prošli najgori period.

"Radnike smo gledali na razne načine da stimulišemo, da ne osjete da su ugroženi i mogu vam reći da smo gledali za radnicima, platu na odnosu stanje kada smo bili u punoj funkciji, isplaćujemo pet do 10 dana prije, tako da oni osjete da smo mi uz njih", kaže Franca.

Projekat za izgradnju nove fabrike koja će bez sumnje biti i bolja i savremenija privodi se kraju.

Krsto Čabarkapa, RTCG

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније