Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Bar info ]

23. 10. 2018. 14:24 >> 14:04

BARSKA PLOVIDBA

Do kraja godine brod za liniju Bar - Bari

"Barska plovidba" do kraja godine nabaviće putnički brod koji bi zamijenio "Dubrovnik", plovilo hrvatske "Jadrolinije", koje održava liniju Bar-Bari-Bar.

"Ove godine ta linija je ostvarila znatno bolje rezultate. Želimo da je održimo, jer je potrebna Baru i Crnoj Gori, zbog njenog privrednog, turističkog i velikog značaja u prometu ljudi i roba", kazao je Tihomir Mirković, izvršni direktor "Barske plovidbe" AD, koji je istakao da je kompanija veoma zadovoljna saradnjom sa hrvatskom "Jadrolinijom", jer je ostvaren veći promet i putnika i vozila.


"Mi, ipak, želimo da imamo sopstveni brod, koji će vijoriti crnogorsku zastavu i koji će održavati ovu liniju kako je to bilo decenijama unazad", naglasio je Mirković.

Novi brod na tržištu košta 50.000.000 dolara, a nastojanja kompanije jesu u pravcu nabavke polovnog broda, koji bi efikasno opsluživao pomorsku liniju Bar-Bari-Bar narednih 5 do 6 godina.

Kapetan Kočović izrazio je žaljenje zbog rezanja popularnog "Sveca", jer, kako je kazao, takve brodove još nude na prodaju na tržištu, i, siguran je, da je on mogao još da bude u upotrebi".

Finansijska sredstva za nabavku putničkog broda, “Barska plovidba” očekuje da obezbijedi na osnovu kredita od Investiciono-razvojnog fonda, a podršku je obećao i poslovni partner iz Londona, kompanija "Sea Pioneer".

Povoljniji ugovori za najam dva broda

"Barska plovidba" AD je 20. oktobra sa poslovnim partnerom iz Londona "Sea Pioneer", potpisala novi ugovor o najmu teretnih brodova "Bar" i "Budva", čime će biti ostvaren za 4.000 dolara veći dnevni prihod.

Radi se o najvećim vozarinama do sada, koji će barskoj kompaniji omogućiti lakše servisiranje obaveza u 2018. godini i veći godišnji prihod od 1.400.000 dolara.

Dva teretna broda “Barske plovidbe” u najmu su od septembra 2014. godine.

“Barsku plovidbu” u narednoj godini očekuju velike finansijske obaveze, te je novi, povoljniji ugovor sa dosadašnjim poslovnim partnerom, londonskom kompanijom “Sea Pioneer”, izuzetno važan.

“Očekuje nas remont dva broda koji će koštati 2.000.000 dolara, a obaveze prema kineskoj EXIM banci iznose 4.000.000 dolara, plus tekući troškovi. Zato nas izuzetno raduje novi ugovor koji će omogućiti znatno veći prihod. Ovu godinu završićemo sa svim izmirenim dugovanjima, isplaćenom kamatom - 470.000 dolara i prvom ratom kredita od 2.000.000 odsto. Nemamo zaduženja, poslujemo po svim svjetskim standardima, radi se o zdravom kolektivu, sa svim isplaćenim obavezama i društveno odgovornoj firmi, koja se trudi da pomogne projekte od opšte društvenog značaja i pojedince koji su u stanju potrebe”, kazao je predsjednik Odbora direktora kompanije, kapetan Ljubomir Kočović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније