Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

29. 10. 2018. 07:06 >> 06:47

ZA PET GODINA

U puteve uloženo gotovo 200 miliona eura

U posljednjih pet godina za održavanje, rekonstrukciju i izgradnju regionalnih i magistralnih puteva u Crnoj Gori utrošeno je ukupno 197,84 miliona eura, saopštio je direktor Direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja Mirsad Ibrahimović.

To je, kako je naveo, uticalo na kvalitetniji, udobniji, ekonomičniji i bezbjedniji saobraćaj i samim tim bolju pristupačnost Crne Gore kao turističke destinacije.

"Iako je Crna Gora posljednjih godina unaprijedila svoju saobraćajnu infrastrukturu, ona i dalje zaostaje za onim što su potrebe savremene dinamične ekonomije i neminovno je da su potrebna dodatna ulaganja", kazao je Ibrahimović za Pobjedu.

Govoreći o glavnim projektima koji su završeni posljednjih pet godina, Ibrahimović je naveo da je, između ostalog, u most Port Milena u Ulcinju uloženo 13,8 miliona eura, u obilaznicu Nikšić druga faza, od Grebica do Vidrovana, u dužini od deset kilometara uloženo je 8,8 miliona, u obilaznicu oko Golubovaca treća faza 4,2 miliona eura, u tunel Tifran na magistralnom putu Bijelo Polje – Berane 4,4 miliona.

Prema njegovim riječima, za spajanje bulevara Budva i Bečići sa rekonstrukcijom raskrsnice prema Cetinju izdvojeno je 3,68 miliona eura, a za rekonstrukciju puta Ulcinj – Sukobin dionica Krute – Vladimir – raskrsnica za Ostros 2,6 miliona eura.

Za rekonstrukciju puta Slijepač most – Pljevlja, dionica Pavino Polje – Kovren – Vrulja utrošeno je 4,6 miliona, za rekonstrukciju puta Berane – Kolašin, dionica Berane – Lubnice 6,52 miliona, a za rekonstrukciju puta Tuzi – Božaj, dionica Tuzi – Pljoče 0,9 miliona eura. Ibrahimović dodaje da je za rekonstrukciju i izgradnju III trake Kuside na magistralnom putu Nikšić – Vilusi u dužini investirano 2,49 miliona eura, za rekonstrukciju i izgradnju III trake Slijepač most na magistralnom putu Mojkovac – Kolašin 2,3 miliona eura, za rekonstrukciju puta Nikšić – Vilusi, lokalitet Trubjela 0,89 miliona, dok je za rekonstrukciju raskrsnice Sutomore sa izgradnjom podvožnjaka uloženo milion eura. Prema riječima Ibrahimovića, za rekonstrukciju magistralnog puta Podgorica – Cetinje – Budva, kroz devet projekata uloženo je 25,5 miliona eura, za rekonstrukciju puta Berane – Petnjica I faza ulaz u Petnjicu 3,7 miliona, za rekonstrukciju puta Ilino Brdo – Vilusi, sa izgradnjom III trake 1,6 miliona, za rekonstrukciju puta Cetinje – Njeguši 9,55 miliona, a za rekonstrukciju regionalnog puta Slijepač most – Pljevlja, dionica Crkvice – Vrulja 4,75 miliona eura.

Za izgradnju bulevara na magistralnom putu Podgorica – Petrovac, dionica od kružnog toka aerodrom Golubovci do kružnog toka obilaznica Golubovci utrošeno je 3,6 miliona eura, za rekonstrukciju puta Vilusi – Vraćenovići – granica za BiH 3,6 miliona, dok je za rekonstrukciju i izgradnju III trake na magistralnom putu Mojkovac – Bijelo Polje, lokalitet Lepenac – Stevanovac izdvojeno četiri miliona eura. Ibrahimović je saopštio da višeznačne, konstantne promjene pred kojima se nalaze nacionalne privrede zemalja na Balkanu, zahtijevaju definisanje jasne vizije, misije i konzistentne strategije razvoja njenog transportnog sistema, kako bi se omogućio održivi privredni rast i razvoj čitavog regiona i region učinio privlačnijim za tranzitne saobraćajne tokove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније