Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

06. 11. 2018. 07:45 >> 07:23
1

ULAGANJA PLANTAŽA

Na Ćemovskom će zasaditi još 10.000 maslina

Kompanija Plantaže u narednom periodu planira dodatna ulaganja u proizvodnju maslina i maslinovog ulja.

Direktor vinogradarsko-voćarske proizvodnje u Plantažama, Dušan Kankaraš, najavio je da će kompanija na Ćemovskom polju podići nove zasada od deset hiljada stabala maslina, piše Pobjeda.

On tvrdi da je ulje te kompanije vrhunskog kvaliteta i da može postati novi prepoznatljivi brend Plantaža.

“Ove godine posadićemo tri hiljade sadnica maslina, a u naredne dvije do tri godine još sedam hiljada, uz proširenje sortimenta. Računajući ovu i naredne godine, zasad će biti proširen na novih 30 hektara”, kazao je Kankaraš.

On je najavio da će zasaditi nove nove sorte Pendolino, Leccio del Corno, Carolea, Pikolina i Itrana.

Ovogodišnja berba maslina završena je 14. oktobra, a bilo je 40 tona ploda iz kojeg je dobijeno šest hiljada litara ekstradjevičanskog ulja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније