Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

20. 11. 2018. 13:53   >>  13:31 1

TREĆI KVARTAL

Dobit EPCG 43 miliona eura

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) završila je treći kvartal sa neto dobitkom od 43,06 miliona eura, dok je u istom prošlogodišnjem periodu zabilježila gubitak od 15,62 miliona eura.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća su na kraju septembra porasli 22,2 odsto na 225,03 miliona eura.

Poslovni rashodi EPCG pali su 10,4 odsto na 186,19 miliona eura.

U poslovnom izvještaju kompanije je objašnjeno da je razlika u poslovanju za devet mjeseci ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period, prije svega rezultat hidroloških ekstrema.

“Prvih devet mjeseci prošle godine je karakterisala izrazito loša hidrologija koja je prouzrokovala znatno manju ostvarenu proizvodnju velikih hidroelektrana od planiranog i prosjeka prethodnih godina”, rekli su iz EPCG.

Oni su dodali da je prvih devet mjeseci ove godine karakterisala izrazito povoljna hidrologija.

Kada su u pitanju prihodi, iz EPCG su rekli da je njihov rast u prvih devet mjeseci ove godine, od 22,2 odsto, rezultat povoljne hidrologije i veće proizvodnje električne energije iz velikih hidroelektrana, racionalizacije troškova kao i dobrog rukovođenja kupovinom i prodajom električne energije.

Ukupni prihodi su iznosili 225,03 miliona eura, od čega se na prihode od prodaje odnosilo 224,3 miliona eura.

Kada su u pitanju rizici u poslovanju, iz EPCG su rekli da je kompanija izložena riziku promjena cijena električne energije na domaćem i stranom tržištu, odnosno berzi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније