Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

30. 11. 2018. 18:07   >>  17:44 1

KONCESIJA BRODOGRADILIŠTA

Zaposliće 300 radnika, investirati 20 miliona

Ugovor o koncesiji za Brodogradilište Bijela između Vlade Crne Gore i Konzorcijuma "Adriatic Marinas doo" i "B.V. Holding Maatschappij Damen" potpisan je danas. Koncesioni ugovor u trajanju od 30 godina i predviđa investiciju od 20 miliona eura u prve tri godine od početka investicionog programa, a u petoj godini predviđa zapošljenje više od 300 radnika.

Ugovor su potpisali direktor Lučke uprave Vladimir Stijepčević, izvršni direktor Adriatic Marinas d.o.o. David Margason i opunomoćeni predstavnik Damen Holding B.V. Kant Eliza.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je nakon potpisvanja izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i istakao da je riječ o dobrom projektu za državu i Damen kao zakupca.

"Ja mislim da će se benefiti od ovog zakupa ubrzo vidjeti kroz valorizaciju, izgradnju i servisiranje megajahti i zapošljavanje velikog broja ljudi. Ono što Damen radi u svijetu je prepoznato i nama je zadovoljstvo da sa takvom kompanijom pravimo Ugovor. Zaista je to veliki projekat za nas i mislim da će biti na zadovoljstvo svih, a želim da čestitam i uspjeh u radu Damen-u kao glavnom izvođaču i realizatoru cijele ove investicije", naglasio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Direktor Lučke uprave Vladimir Stijepčević je rekao da je koncesioni ugovor u trajanju od 30 godina i predviđa investiciju od 20 miliona eura u prve tri godine od početka investicionog programa, a u petoj godini predviđa zapošljenje više od 300 radnika.

Opunomoćeni predstavnik "Damen Holding B.V." Kant Eliza je kazao da je ponosan što je koncesioni ugovor potpisan sa Vladom Crne Gore nakon dugog rada koji je započeo 2012. godine.

"Veoma smo srećni što započinjemo novu fazu života u Brodogradilištu Bijela nakon jednog dugog perioda tokom koje se nije obavljala poslovna djelatnost u Bijeloj. Zajedno sa našim partnerima imamo dugoročnu viziju u Crnoj Gori kada je u pitanju djelatnost održavanja i remonta jahti. S obzirom da postoji velika baza klijenata u Porto Montenegro i da kompanija Damen ima veliko iskustvo i znanje u održavanju i remontu jahti zaista se nadamo da ćemo imati uspjeh u ovoj djelatnosti. Uz stalnu podršku Vlade Crne Gore i saradnju sa partnerom i lokalnom zajednicom želimo da obnovimo poslovnu djelatnost u Brodogradilištu Bijela i postignemo ponovo uspjehe koje je postizalo, da dovedemo do otvaranja novih radnih mjesta i da iskoristimo brojne poslovne mogućnosti kako na lokalnom tako i na globalnom nivou", istakao je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније