Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

14. 01. 2019. 15:28 >> 14:59

INSTITUT U IGALU

Konzorcijum Philiberta i Vile Oliva jedini ponuđači

Konzorcijum češkog "Philiberta" i petrovačke "Vile Oliva" jedini je u predviđenom roku dostavio ponudu za kupovinu 56,4806 odsto akcija Instituta "Simo Milošević" u Igalu.

U skladu sa Planom privatizacije za 2018. godinu, Tenderska komisija za privatizaciju je počela aktivnosti na pripremi i sprovođenju tendera za prodaju akcijskog kapitala Instituta.

Tokom 2018. godine dostavljeno je nekoliko pisama o namjerama potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta, registrovala su se tri učesnika na tenderu (otkupila tendersku dokumentaciju i potpisala Izjavu o čuvanju povjerljivih podataka), međutim, u predviđenom roku dostavljena je samo ponuda konzorcijuma češke kompanije koja je dio "Grupe Cimex", i "Vile Oliva".

Javni poziv za prodaju 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu je objavljen 16. oktobra 2018. godine sa rokom za dostavljanje ponuda do 14. januara 2019. godine do 12 časova.

Javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom definisani su kvalifikacioni uslovi koje ponuđač mora da ispuni, kao i minimalni uslovi koje ponuđač treba da ispuni kako bi ponuda bila uzeta u razmatranje. Ispunjenost kvalifikacionih uslova ocjenjivaće se nakon prijema i otvaranja paketa sa ponudom.

Kako se navodi u saopštenju, Tenderska komisija neće razmatrati ponude koje ne ispunjavaju minimalne uslove, a otvaranje dostavljene ponude će se obaviti na sjednici Komisije koja će se održati tokom ove nedjelje.

Nakon otvaranja ponude, Komisija će ispitati da li dostavljena ponuda ispunjava kvalifikacione uslove nakon čega će, u roku od 15 dana od dana otvaranja biti vrednovana sa aspekta kvaliteta u skladu sa kritrijumima definisanim Instrukcijama ponuđačima.

Tenderska komisija za privatizaciju će, nakon sprovedenog tendera, podnijeti Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte Izvještaj o rezultatima tendera radi usvajanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније