Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

22. 01. 2019. 07:35   >>  07:06

MARINA KALIMANJ

Tivat: Zakup veza od 19,5 do 555 eura

Marina Kalimanj ima deset gatova i 377 vezova, uglavnom za male barke i motorna plovila, a sklapanje ugovora o njihovom zakupu počelo je juče.

 

Koordinatorka u Službi uslužnih servisa Komunalnog preduzeća Dunja Petković kazala je da se ugovori potpisuju na šest mjeseci, a cijene vezova nijesu mijenjane od septembra 2017. godine.

"Na mjesečnom nivou, u zavisnosti od veličine plovila, kreću se od 19,50 eura za plovila do pet metara dužine, do 46,30 eura za plovila duža od 12 metara. Raspon cijena zakupa na godišnjem nivou je od 234 do 555,60 eura", saopštila je Petković.

Ona je istakla da stari zakupci, da bi obnovili ugovore, moraju izmiriti račune za korišćenje vode i struje iz prošle godine.

Komunalo preduzeće je prošle godine po osnovu zakupa vezova prihodovalo 95.000 eura, od kojih je, na osnovu ugovora, 23.000 uplaćeno na račun JP Morsko dobro.

Preostala sredstva koriste se za održavanje lučice i isplatu zarada radnicima na tim poslovima, kojih je četvoro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније