Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Radio Jadran, Objavila: M.M.Lj. ]

14. 02. 2019. 12:39 >> 12:08

SAGLASNOST VLADE

Za kiosk na obali od 2.246 do 6.700 eura

Zakupci lokala na primorju za zidani montažni objekat kiosk od 18-24 metra kvadratnih moraće da plate od 6.700 eura u I zoni do 2.246 eura u V zoni, dok se kiosk preko 15 metara kvadratnih obračunava kao restoran.

 

Odluka o davanju u zakup djelova morskog dobra prema Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra i Atlasu crnogorskih plaža i kupališta, kao i cjenovnik početnih naknada za korišćenje morskog dobra dobila je Vladinu saglasnost.

Visina naknada utvrđena je u zavisnosti od zone morskog dobra, vrste, broja, namjene, površine i vremena korišćenja lokacije privremenog objekta.

Morsko dobro u svim primorskim opštinama podijeljeno je prema stepenu uređenosti, atraktivnosti, infrastrukturnoj opremljenosti u pet zona, kojima je dodijeljena i „ekstra zona“ za opštine Tivat, Kotor, Budva i Ulcinj.

Kad je riječ o Herceg Novom, I zona obuhvata potez od Škvera, ka Omladinskom parku u Igalu, te Obalu Nikole Kovačevića od Nautilusa do I faze Instituta.

Obala uz Šetalište Pet Danica obuhvata II zonu, od bivšeg restorana Galeb do Škvera, kao i potez Obale Nikole Kovačevića od plaže ispod starog dijela Instituta do kraja plaže ispod Vile Galeb.

Potez od Škvera do Meljina sa jedne strane i u Igalu obala zapadno od kraja plaže ispod Vile Galeb sa privremenim objketima do potoka je III zona.

U IV zoni su Njivice, Sutorina, blatna plaža, Zelenika, Đenovići, Baošići, Kamenari, Dobreč, Mamula, Zlatna luka i Petrovići.

Kad je riječ o početnim naknadama po zonama, tipu objekta, namjenama i djelatnosti, na primjer, za zidani montažni objekat kiosk od 18-24 m², cijena naknade varira od 6.700 eura u I zoni do 2.246 eura u V zoni. Kiosk preko 15m² obračunava se kao restoran.

Naknada za rashladne vitrine za sokove u zavisnosti od toga da li su jednodjelne, dvodjelne ili trodjelne, te zone u kojoj su postavljene, kreće se od 1.744 odnosno 2.616 eura u I zoni, do 871 odnosno 570 eura u V zoni.

Naknada za konzervatore za sladoled kreće se od 900 eura u I zoni do 300 eura u V zoni, postavljanje tobogana u I zoni je 3.664 eura do 1.149 eura u V zoni.

Za terasu ugostiteljskog objekta i zatvorenoj terasi u zimskom periodu do 200 m², početna cijena zakupa po m² kreće se od 39 eura u I do 13 eura u V zoni.

U zoni komunalnih vezova u lukama, marinama i privezištima za sportska plovila naknade iznose  0,50 eura po m², za barke i brodice 1, odnosno 2 eura po m², za ribolov i slične djelatnosti 1,5 euro po m², prevoz putnika 2 eura po m².

Naknada u zoni komercijalnih vezova u akvatoriju je 3-4 eura po m², a za suvi vez 4 eura po m².

Period sezone računa se od 1. maja do 31. oktobra, dok je ostalo period vansezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније