Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

25. 02. 2019. 11:39   >>  11:20 4

CRNA LISTA

PU: 200 kompanija duguje ukupno 73,4 miliona

Poreska uprava (PU) objavila je novu Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 73,36 miliona eura, od čega je 21,35 miliona eura obuhvaćeno reprogramom poreskog duga.

Na novoj listi PU i Ministarstva finansija, sa presjekom stanja na januar, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

Na aktuelnoj listi se nalazi 51 obveznik sa dugom od 21,35 miliona eura, kojima je odobren reprogram poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja.

Listu predvodi kompanija “Vektra Jakić”, sa dugom od 7,52 miliona eura, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu. Slijedi Vektra Montenegro sa 4,52 miliona eura, koja, takođe, nije više u reprogramu.

Tehnoput ima dug od 4,09 miliona, a Fab-live 2,94 miliona, koje su u reprogramu.

Slijedi Mercur System Budva sa 2,76 miliona i Family shop Bar sa 2,6 miliona eura, koji nijesu više u reprogramu.

U blokadi su i Old town invest group sa 2,47 miliona, koji je u reprogramu, kao i "Vuk&Petrol" Kotor sa 2,4 miliona, koji nije više u reprogramu.

U blokadi su i podgorički A-Kop sa dugom od 2,22 miliona eura i Crnogorski fond za solidarnu i stambenu izgradnju, sa 1,31 milion eura duga.

Na Crnoj listi su i Cijevna komerc sa 1,14 miliona eura duga, Braća Kolić sa 908,35 hiljada, Sotto la Collina sa 891,55 hiljada, Euro pipe sa 844 hiljade, Rudnik uglja sa 838,98 hiljada i Inpek sa 820,83 hiljade eura.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 65,93 miliona eura, dok je reprogramom obuhvaćeno 21,91 milion eura.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines, 19,49 miliona eura. Slijedi Rudnik uglja sa dugom 5,39 miliona, Željeznički prevoz sa 4,3 miliona, Plantaže sa 2,77 miliona, Vektra Boka sa 2,66 miliona, Galenika sa 2,49 miliona, Željeznička infrastruktura sa 1,89 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 1,86 miliona, Privatna zdravstvena ustanova Meljine sa 1,83 miliona i Vektra Jakić sa 1,52 miliona eura, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu.

Reješnja o reprogramu su ukinuta i za rožajski Servistrans, Mercur System Budva, Vektra Montenegro, bjelopoljska Eko Meduza, budvanski Hidromont – Mercur i Sotto la Collina.

PU Crnu listu objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji.

Prethodna je objavljena u oktobru, a prva u julu 2013. godine i sadržala je 100 poreskih dužnika sa najvećim dugom koji obaveze nijesu izmirili duže od 12 mjeseci u kontinuitetu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније