Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

03. 03. 2019. 07:50   >>  07:17 1

TRŽIŠTE NEKRETNINA

Vila u Tivtu prodata za 10 miliona eura

Najskuplje prodata vila u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina nalazi se u tivatskoj opštini i prodata je za deset miliona eura, saopštio je Pobjedi izvršni direktor uticajnog portala za luksuzne nekretnine Niko Laković.

On je naveo da se pojedine vile i luksuzni stanovi u Crnoj Gori prodaju po cijenama koje su veće nego i u mnogo razvijenijim turističkim destinacijama. Iz kompanije Luštica divelopment, koja gazduje turističkim naseljem Luštica Bej, su saopštili da je prošla godina bila veoma uspješna što se tiče prodaje stanova i kuća, usljed čega su u ovoj godini cijene preostalog limitiranog broja nekretnina u ovom naselju u porastu.

“Tržište nekretnina u Cmoj Gori u posljednjih par godina ima uzlazni trend, i atmosfera je prilično dobra. Luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro, Luštica Bej, gdje se proda većina luksuznih jedinica na tržištu, po cijenama na kojima bi sigurno pozavidjele i mnogo razvijenije turističke destinacije. Ono što stoji kao stalna potražnja su urbanizovani placevi i vile uz more koje nemaju previše dodira sa komšijama, što je opet na ovako limitiranom prostoru uz obalu vrlo teško i naći i izgraditi”, kazao je Laković Pobjedi.

Prema njegovim riječima, prosječne cijene vila u luksuznim naseljima se kreću od 6.000 do 7.000 eura po kvadratu, a pojedinačne vile na obali mora se nude od 5.000 eura po kvadratu, pa sve do 10.000 eura za neke posebne primjerke, kao što su palate u Dobroti, Ljutoj, Perastu.

"Najskuplja vila na tržištu je palača iz 17. vijeka, detaljno renovirana, izuzetan primjer građevinskog nasljeđa Boke. Ona ima 1.500 kvadrata, odlikuje je filigranski rad i arhitektonsko umijeće, a nudimo je isključivo odabranim klijentima koje zanima trofejna nekretnina", istakao je Laković.

Najskuplje prodati stan u turističkom naselju Luštica Bej je penthaus koji je prodat za 1,27 miliona eura rekli su predstavnici Luštice divelopment. Predstavnici pojedinih tivatskih agencija za nekretnine su saopštili da se na području Boke Kotorske vile veličine od 150 do 250 kvadrata prodaju po cijeni od jedan do 1,5 miliona eura. Prema njihovim riječima, luksuzni stanovi na području Boke, odnosno na tivatskoj rivijeri mogu dostići cijenu i do 3.500 eura po kvadratu.

Iz budvanskih agencija za nekretnine su naveli da se cijene luksuznih stanova na području ove opštine kreću od 3.000 do 5.000 eura po kvadratu, zavisno od toga da li imaju pogled na more.

Iz podgoričkih agencija za nekretnine su naveli da se ekstra luksuzni stanovi u glavnom gradu prodaju po cijeni od 2.000 do 2.500 eura po kvadratu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније