Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

02. 04. 2019. 16:00 >> 16:25
1

SLETIO PRVI AVION

Otvorena linija Štutgart-Podgorica

Linija Štutgart-Podgorica-Štutgart zvanično je otvorena danas slijetanjem prvog aviona Laudamotion, tipa Airbus A320, na Aerodrom Podgorica.

Iz Aerodroma Crne Gore je saopšteno da su karte za tu liniju počele da se prodaju u novembru, kada je objavljena saradnja Laudamotiona i Aerodroma Crne Gore.

 Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što se danas uvjerio u opravdanost uvođenja linije Podgorica-Štutgart.

“Iz tog njemačkog grada prvim letom je stiglo 150 putnika, a 153 će otputovati iz Podgorice. Naši partneri iz Laudamotiona su me nedavno obavijestili da prodaja karata od prvog dana ide sjajno i da su zbog toga odlučili da njihovi avioni slijeću na podgorički aerodrom tokom cijele godine, a ne sezonski kako je prvobitno planirano”, rekao je Orlandić.

On je kazao da su se partneri iz Laudamotiona opredijelili i da ka Podgorici lete avioni većeg kapaciteta od najavljenog.

“Zbog toga sam veoma zadovoljan, ali mi te činjenice daju optimizam da će Laudamotion otvoriti još linija ka Crnoj Gori", dodao je Orlandić.

Letovi na liniji Štutgart-Podgorica-Štutgart će se obavljati dva puta sedmično, utorkom i subotom a karte se mogu kupiti na zvaničnom sajtu Ryanaira, čija je Laudamotion, kćerka kompanija.

 Laudamotion je austrijska niskotarifna avio-kompanija koju je osnovao trostruki svjetski šampion Formule 1, Niki Lauda, a očekuje se da će tokom ove godine prevesti oko pet miliona putnika.

“Flota te avio-kompanije se sastoji od 19 aviona, koji polijeću iz Austrije i Njemačke ka 50 destinacija u 18 država”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније