Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: PR Centar, Objavio: I. P. ]

16. 04. 2019. 10:03 >> 10:03
5

DO 15. OKTOBRA

MA pojačao flotu iznajmljenim Boingom 737

Nacionalna aviokompanija Montenegroerlajnz, u skladu sa usvojenim biznis planom za ovu godinu, iznajmila je avion Boing 737 Klasik, većeg kapaciteta u odnosu na postojeće, tako da će do 15. oktobra u floti nacionalnog avio-prevoznika biti ukupno šest vazduhoplova.

 

Ugovor o iznajmljivanju aviona na bazi tzv. "wet lease" ili ACMI aranžmana, koji pored aviona uključuje posadu, tehničko održavanje i osiguranje vazduhoplova, potpisan je sa rumunskom avio-kompanijom Blue Air.

Izvršni direktor MA Živko Banjević kazao je da se, prilikom pregovora o iznajmljivanju aviona za potrebe ljetnje sezone, vodilo računa o tome da partner u projektu ispunjava najviše standarde sigurnosti i bezbjednosti letjenja.

"MA zvanično širi svoje kapacitete za predstojeću ljetnju sezonu. Pomenutim Ugovorom je predviđeno iznajmljivanje aviona Boing 737 Klasik i to tako što će avion tipa B737-500, sa 120 sjedišta saobraćati do 15. maja, dok ga ne zamjeni avion tipa B737-300, sa 148 sjedišta, koji će saobraćati od polovine maja do kraja ugovora. Oba aviona prethodno su se nalazila u floti Lufthansa i Norwegian Air Shuttle", kazao je MA.

MA će, kako je rekao, u toku ove sezone, saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju.

"A cilj nam je da u toku godine prevezemo više od 660.000 putnika, u čemu će nam ovi avioni pomoći", kazao je Banjević.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da je MA avio kompanija koja je prošle godine prevezla i dovezla najviše putnika na aerodrome Crne Gore i vjeruje, kako je dodao, da će ova godina donijeti još bolje poslovne rezultate i za MA i za Aerodrome.

"Aerodromi Crne Gore će biti uvijek tu da podrže razvoj nacionalne ekonomije i razvoj kompanije kao što je MA. Više puta smo naveli da je opstanak MA jako bitan za državu, turističku privredu i za ekonomiju Crne Gore i to se ovaj put potvrđuje. Drago mi je što je kompanija iz EU postala partner sa MA i vjerujem da će to sada donijeti još bolje stvari i za Aerodrome i za MA", rekao je Orlandić.

Iz MA su saopštili da Blue Air avio-kompanija registrovana u Evropskoj uniji (EU), funkcioniše u skladu sa najstrožijim standardima sigurnosti i bezbjednosti letjenja koje propisuje Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA).

"Ova avio-kompanija je članica Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA), i samim tim nosilac IOSA sertifikata koji takođe predstavlja dokaz o uspješnom usvajanju strogo postavljenih sigurnosnih i bezbjedonosnih standarda u vazdušnom saobraćaju na svjetskom nivou“, kazali su iz MA.

Blue Air, kako je saopšteno, u svojoj floti ima 26 aviona, i do sada su prevezli više od 26 miliona putnika, od čega u prošloj godini, više od pet miliona putnika.

"Funkcionišu kroz osam operativnih baza širom Evrope, i lete na više od stotinu destinacija. Prije MA su na bazi ACMI aranžmana sarađivali sa avio-kompanijama kao što su Alitalia, LOT Polish Airlines, TUI Nederland itd“, naveli su iz MA.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније