Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

03. 06. 2019. 15:38 >> 15:36

SEKULIĆ

Region da bude dio savremenih tokova u oblasti energetike

Zemlje našeg regiona danas ne smiju propustiti šansu da budu dio savremenih tokova u oblasti energetike i društvenog razvoja, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, na Samitu "Energetska bezbjednost u regionu", koji se održava u Beogradu.

"Poznato je da je obezbjeđivanje dovoljnih količina energije jedan od ključnih uslova održivosti modernog društva, kao i osnovni preduslov za održivi razvoj kojem svi težimo. Međutim, čini mi se da je pitanje - na koji način obezbjeđujemo dovoljne količine energije - nešto što predstavlja najzahtjevniji zadatak ove generacije donosioca odluka", kazala je Sekulić.

Ona je podsjetila da je taj, jako složen, posao donekle olakšan. Naime, kako se dodaje u saopštenju Ministarstva ekonomije, našim strateškim ciljem (članstvom u EU) stvorili smo mogućnost da slijedimo primjer onih koji zapravo postavljaju standarde po pitanju održivog razvoja i čiste, klimatski neutralne energetike.

Crna Gora će i dalje, u skladu sa svojim prioritetima iz oblasti energetike, nastaviti aktivnosti na obezbjeđenju sigurnog snabdijevanja energijom, razvoja konkurentnog tržišta energije i održivog energetskog razvoja, uz aktivnu saradnju sa svima koji imaju iste ciljeve.

"Smatram da jedino tako energetiku razvijamo na način koji je ekonomski isplativ, energetski održiv i ekološki prihvatljiv", zaključila je ministarka.

Današnji regionalni skup je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i od velikog je značaja za čitav region imajući u vidu da je okupio po prvi put resorne ministre iz Jugoistočne Evrope.

Otvorenom diskusijom u tri panela predstavljen je međunarodni plan energetske stabilnosti za region i razmotreni svi aspekti koje donose strategije implementacije u energetskoj tranziciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније