Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2019. 23:01 >> 23:01

VULETIĆ U ANKARI

CG posvećena ulaganju u čiste izvore energije

Crna Gora je posvećena ispunjenju globalnih ciljeva održivog razvoja, racionalnom i adekvatnom korišćenju prirodnih resursa i ulaganju u čiste izvore energije, saopštio je član stalne delegacije Skupštine pri Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi Milorad Vuletić.

On je, na sastanku Opšteg odbora za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku PS SEECP, održanom u Ankari, rekao da je na svom evropskom putu Crna Gora duboko posvećena usvajanju i primjeni prava Evropske unije (EU), ali isto tako i regionalnoj saradnji.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sastanak Opšteg odbora bio je posvećen temi Uloga energije u održivom razvoju u regionu Jugoistočne Evrope, a prisustvovali su mu članovi odbora iz osam država učesnica SEECP.

Vuletić je istakao da je Crna Gora duboko posvećena ispunjenu globalnih ciljeva održivog razvoja, racionalnom i adekvatnom korišćenju prirodnih resursa, ulaganju u čiste izvore energije, te podsticanju bilateralne, multilateralne i regionalne ekonomske saradnje.

To, kako je naveo, u cjelini predstavlja bitnu dimenziju dobrosusjedskih odnosa, sigurnosti, ali i stabilnosti na prostoru koji zajednički dijelimo.

Vuletić je naglasio da se jedan od glavnih prioriteta energetske politike Crne Gore do 2030. godine odnosi na omogućavanje razvoja utemeljenog na ubrzanom i racionalnom korišćenju sopstvenih energetskih resursa, uz uvažavanje principa zaštite životne sredine, povećanje energetske efikasnosti i veće korišćenje obnovljivih izvora energije.

"Na kraju sastanka, članovi Opšteg odbora usvojili su tekstove nacrta izvještaja i rezolucije, koji će biti razmatrani i potvrđeni na zasijedanju PS SEECP, koje će biti održano u petak i subotu u Sarajevu, u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine tom inicijativom", navodi se u saopštenju.

Sastanku su pored Vuletića i domaćina prisustvovali i predstavnici parlamenata Grčke, Srbije, Hrvatske, Albanije, Rumunije i Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније