Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 09. 2013. 17:51 >> 17:51

ZA NOVI TERMINAL

Luka Kotor uzima kredit

Skupština akcionara, "Luke Kotor bi na zahtjev i prijedlog Odbora direktora na vanrednoj sjednici 20. septembra trebalo da usvoji odluku o kreditnom zaduženju od 615.000 eura.

Kako prenosi Radio Kotor, kredit će biti uzet sa rokom otplate od najviše 10 godina i po kamatnoj stopi do 6 odsto, a bio bi upotrebljen za izgradnju putničkog terminala u luci Kotor.

Kao sredstvo obezbijeđenja kreditnih sredstava navodi se upis hipoteke na nepokretnostima koje su u vlasništvu Luke, a odluka bi stupila na snagu danom donošenja. U obrazloženju o namjeri kreditnog zaduženja se navodi da je Odbor direktora tokom predhodnih godina preuzeo niz mjera u cilju poboljšanja kvaliteta usluga u luci i stvaranja uslova za dinamičan razvoj kompanije.
 
"Za izgradnju objekta procjenjeno je racionalnim uzimanje kreditnih sredstva koja bi se u narednom periodu vraćala iz sredstava poslovanja Luke. U tom cilju obavljeni su preliminarni razgovori sa Investiciono razvojnim fondom Crne Gore , kao državnoj institucji koja prati i ulaže sredstva u infrastrukturne i razvojne projekte od državnog interesa", stoji u informaciji.  
 
Posredstvom agencije Adriamar, u Kotor su danas uplovili motorni jedrenjak Rojal Kliper i kruzer Novi Amsterdam, prenosi radio Kotor.

Da će završetak glavne i početak turističke potsezone u Kotoru proteći u znaku intenzivnog uplovljavanja "bijele flote", govori i podatak o dolascima brodova svakog dana tokom cijelog septembra, dok su u sljedećeg mjeseca "prazni" samo 6. i 19. oktobar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније