Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2019. 07:04   >>  07:40 1

RATA IZMIRENA

Kinezima za brodove plaćeno 4,77 miliona dolara

Rata kredita za brodove Crnogorske i Barske plovidbe od ukupno 4,77 miliona dolara kineskoj Eksim banci plaćena je na vrijeme – u srijedu, zajedničkim snagama Vlade i tih kompanija. Rata je plaćena i prije zvaničnog isteka roka, odnosno 21. jula.

To je rečeno juče Pobjedi iz ove dvije kompanije, uz objašnjenje da ni u jednom momentu nije prijetio pad garancije koju je dala Vlada za kupovinu ovih brodova.

Izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković kazao je da je rata plaćena u srijedu.

"Rata za dva broda naše kompanije iznosila je 1.982.139 američkih dolara, od čega smo mi uplatili 304.286 američkih dolara, a preostali iznos plaćen je iz budžeta Crne Gore. Iznos koji je plaćen iz budžeta je 1,5 miliona, preračunato u eurima", objasnio je Mirković.

Podsjetimo da je Barska plovidba 2012. godine potpisala ugovor o nabavci dva broda, a kreditna sredstva od 46,4 miliona dolara su obezbijeđena od Eksim banke.

Iz Crnogorske plovidbe takođe su kazali da je uredno plaćena rata koja dospijeva 21. jula u iznosu od 2.798.733,80 američkih dolara.

"Isplatu ove rate je pomogla Vlada", pojasnili su iz Crnogorske plovidbe, ali nijesu precizirali u kojem iznosu.

Podsjećamo da je ugovor o kreditu sa Eksim bankom za kupovinu dva broda Crnogorske plovidbe 21. maj i "Kotor" zaključen 26. januara 2010. Ugovorena cijena za oba broda je bila 55,76 miliona dolara. Ukupan kredit bez kamate je iznosio 47,39 miliona dolara, a ukupna kamata iznosi 11,16 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније