Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Infobiro; Objavila: I. P. ]

21. 07. 2019. 11:30 >> 11:30
6

GRBOVIĆ SAOPŠTIO

Kratkoročna dugovanja svedena na nulu

U toku 2018. Opština Nikšić je bila jedna od rijetkih koja je ostvarila suficit u budžetu od preko četiri miliona eura i uspjela da uz smanjenja troškova, u tekuću godinu prenese šest miliona eura, što je poslije teških godina, konačno veliki uspjeh grada.

Takvi rezultati su nastavljeni i u 2019. pa je u prvoj polovini godine već preko 60% budžeta ostvareno i realno je očekivati da će se premašaj ponoviti i u ovoj godini.

"Već je treća godina kako nema rebalansa gradskog budžeta, dosta depozita je sačuvano na računima banka, tako da smo spremni za neke još značajnije investicije", rekao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

On navodi da osim reprogramiranih poreza i doprinosa i kredita za prečišćavanje otpadnih voda "koje smo kao dugove zatekli prije šest godina i čije se rate redovno otplaćuju, nemamo nikakvih dugovanja".

"Praktično i kratkoročna dugovanja smo sveli na nulu i situacija je izuzetno dobra", istakao je Grbović.

Za razliku od prije šest godina, plate zaposlenima u javnom sektoru su redovne, a doprinosi izmireni na vrijeme, pa je slika grada znatno poboljšana.

U Nikšiću je ove godine ostvareno 53 odsto više noćenja nego prošle godine, ali to još nije rezutat kojim su potpuno zadovoljni čelnici Opštine.

"Vjerujem da to može mnogo bolje, pa preduzimamo još koraka kako bi postigli zacrtani cilj", kazao je Grbović.

Izgradnja još tri hotela u gradu govori tome u prilog, kao i veliki broj privatnog smještaja koji se izdaje preko interneta. Iako brojke govore o sjajnom napretku, mjesta za poboljšanje ima još u svim segmentima. Interesovanju za posjete Nikšiću svakako doprinosi veliki broj festivala koji se organizuje uglavnom tokom ljeta.

"U saradnji sa Ministarstvom kulture realizujemo nekoliko festivala, prvo Bedem fest, Lake fest a zatim i Guitar fest i festival uličnih svirača, Boem fest i pozorišni festival. Imamo sjano KUD Zahumlje, kao i gradski hor, koji stalno putuju ali su i domaćini drugima“, potvrdio je Grbović i naglasio da Opština naročito pruža podršku mladima i kulturnim dešavanjima.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније