Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

03. 08. 2019. 15:24   >>  15:22

CBCG SAOPŠTILA

Kamatne stope ponovo pale

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u maju 0,02 procentna poena i iznosila je 6,18 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

"Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa u maju je oslabila 0,01 procentni bod na 5,61 odsto", navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u maju su porasle, efektivna 0,21 procentni poen na 6,2 odsto, a nominalna 0,19 procentnih bodova na 5,53 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u maju su pale, efektivna 0,04 procentna poena na 24,22 odsto, a nominalna 0,02 procentna boda na 20,54 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u maju su pale, efektivna 0,11 procentnih poena na 24,38 odsto, a nominalna 0,38 procentnih bodova na 20,49 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u maju je bila neznatno niža nego u aprilu i iznosila je 0,47 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u maju je iznosila 5,71 procentni poen i bila je manja nego u aprilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније