Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 08. 2019. 06:57 >> 06:57

KONJEVIĆ PREDLAŽE

Opterećenje na rad smanjiti sa 67 na 57 odsto

U dvije naredne godine opterećenje na zarade sa sadašnjih 67 centi, koliko naš poslodavac plaća državi na euro, treba svesti na 57 centi. Pri postojećim opterećenjima, koja su najveća u regionu, teško se posluje, kazao je poslanik SDP Raško Konjević.

 

On je u intervjuu Pobjedi rekao da se mora više pratiti šta se dešava u ekonomijama regiona i koje mjere druge države preduzimaju.

"Naravno, svaka država ima svoje specifičnosti", kazao je on.

SDP će, kako je rekao, nastaviti da predlaže set zakona koji bi, kako ocjenjuju u toj partiji, uticali na poboljšanje standarda i rasterećenje privrede.

"SDP će nastaviti da ih predlaže, jer imaju utemeljenje u politikama regionalnih vlada i pozitivno bi uticali na standard. Hrvatska je smanjila PDV na električnu energiju i ugostiteljstvo sa 25 na 13 odsto, povećala dva puta minimalnu zaradu na 400 eura, smanjila opterećenje na zarade i stvorila mogućnost da se tamošnja prosječna zarada od 800 eura sada poveća za 120 eura. Slične mjere sproveli su Poljaci, Rumuni, Mađari, Česi, gdje zarade u posljednje tri godine rastu u prosjeku od 10 do 20 odsto", kazao je Konjević.

Podsjeća da je SDP-ov predlog bio povećanje minimalne zarade na 250 eura, smanjenje PDV na isporuku električne energije na 7 odsto, ukidanje kriznog poreza, smanjenje opterećenja na rad sa 67 na 57 odsto, čime bi se stvorili uslovi za povećanje zarada.

"SDP uporno govori da je PDV za hotele sa pet zvjezdica od 7 odsto, a za ostale ugostitelje 21 odsto primjer diskriminacije. Pogledajte vlasnike tih hotela i biće vam jasno zašto takve odluke. Ono što rade druge vlade u regionu kako bi povećale zarade i standard građana, kod nas vlast karakteriše kao populizam", kaže on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније