Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 12. 2019. 12:43   >>  12:43

DEMOKRATE

Trebalo je investirati a ne pokrivati gubitke MA

Država bi trebala da investira, a ne da pokriva gubitke nacionalnog avio-prevoznika, kazao je potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović.

"Potpuno je opravdano da svaka država treba da vodi računa o nacionalnim kompanijama, međutim kada je u pitanju 'Montenegro Airlines' finansijske intervencije predstavljaju konstantu u dužem vremenskom periodu. Država bi trebala da investira, a ne da pokriva gubitke nacionalnog avio-prevoznika", navodi se u saopštenju Martinovića.

On navodi da je jasno da se ne poštuje Zakon o državnoj pomoći. Umjesto da se uvede red i reformiše sistem poslovanja, kako su kazali, samo se privremeno gase požari.

"Postavlja se pitanje, da li će se nakon ove ogromne državne pomoći, konačno oporaviti nacionalna avio-kompanija, i da li će ovo biti poslednji put da država interveniše", navodi se u saopštenju.

Iako se, kako je kazao, u toj kompaniji hvale pozitivnim učincima, poručuju da je jasno da novih 155 miliona znače da nacionalna avio-kompanija leti na krilima novca svih građana, a ne na svom profitu.

"Dokaz da se Vlada prema ovom preduzeću odnosila kao prema partijskom, a ne nacionalnom dobru, jeste činjenica da niko do sada nije snosio odgovornost za loše poslovanje ovog preduzeća, već naprotiv, služio je za uhljebljenje partijskih kadrova i visokih funkcionera DPS-a", navode iz Demokratske Crne Gore.

Martinović pita koji je motiv rukovodio Vladu Crne Gore, da predloži Zakon o konsolidaciji i ulaganju u MA. Smatra da nije realno zaključiti da je to istinska briga za ozdravljenje nacionalne avio-kompanije.

"Prethodno decenijsko iskustvo pokazuje izuzetno neodgovoran odnos Vlade koja je tolerisala i žmurila nad brojnim subjektivnim problemima koji su svako malo potresali tu avio-kompaniju. Istina, Vlada je 'velikodušno' sredstvima svih građana Crne Gore u nekoliko navrata, još od 2012. godine koje se mjere destinama miliona eura, prikrivala ogromne probleme u ovoj kompaniji", navodi se u saopštenju potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније