Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

17. 12. 2019. 15:27 >> 15:56

POTPISAN SPORAZUM

Gradiće turistički kompleks na poluostrvu Bigova-Trašte

Sporazum o realizaciji gradnje turističkog kompleksa na poluostrvu Bigova-Trašte, vrijedan preko 300 miliona eura, potpisali su danas predstavnici lokalne samouprave i investitora.

Sporazum su u Opštini Kotor potpisali predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, Zoran Mrdak i izvršna direktorica kompanije Bigova Bay, Branka Lazarević.

Sporazumom počinje realizacija investicije čija je ideja začeta prije sedam godina, prenosi Skala radio.

Aprcović je kazao da je lokalna samouprava ponosna što će na tom poslu imati respektabilnog investitora koji će da uloži velika sredstva od preko 300 milona eura.

"Danas je veliki dan za Opštinu Kotor", dodao je Aprcović.

Cilj realizacije tog posla je dobijanje novog sadržaja koji će lokalitete Donjeg Grblja podići na puno veći stepen.

"Ova investicija će biti inicijalna kapisla za buduće investitore na ovom izuzetno atraktivnom prostoru", kazao je Aprcović.

Skupština Opštine Kotor je na sjednici 18. novembra donijela odluku o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Kotor i Bigova Bay, čiji sastavni dio predstavlja danas potpisani sporazum.

Lokacija je infrastrukturno neopremljena, pa je investitor kazao da namjerava da, u skladu sa odredbama Zakona o planiranju prostora i izgradnju objekata, sam uloži sredstva u izgradnju kompletne infrastrukture, do lokacije i na lokaciji, čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 28 miliona eura.

Već početkom januara naredne godine shodno dinamičkom planu krenuće se u realizaciju putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije.

"U narednom periodu ostaje da nađemo tehnička rješenja za kvalitetno elektrosnadbijevanje od trafostanice na Jugodrvu polaganjem podzemnog kabla i gradnjom nove trafo stanice za buduće turističko naselje što će lokalnom stanovništvu omogućiti kvalitetnije elektro snadbijevanje", rekao je Aprcović.

Prema njegovim riječima, podatak da projekat u sebi sadrži stacionarne smještajne kapacitete u hotelu od preko 400 ležajeva i preko 700 ležajeva u vilama, dovoljno govori o tome da će veliki broj lokalnog stanovništva dobiti mogućnost radnog angažmana.

Predsjednik kompanije u čijem je vlasništvu Bigova Bay, Haim Ramon, kazao je da će ta investicija biti od velike koristi za građane Kotora i cijelu oblast, ali i za njih kao stranog investitora.

On je rekao da su spremni da ulože stotine miliona u taj projekat koji će imati veoma važan efekat i na cijelu Crnu Goru.

Prema njegovim riječima, projekat će još više podići ukupnu turističku privredu.

Sporazum koji je danas potpisan se bavi infrastrukturom čiji će najveći dio biti za lokalno stanovništvo, a to su putevi, voda i struja.

"Ovdje smo da radimo zajedno, a ne samo radi naših benefita i ciljeva. Ni jedan korak se neće preduzimati bez odobrenja i blagoslova lokalne vlasti", poručio je Ramon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније