Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 09. 2013. 19:55 >> 20:11

TRAŽE PRODAJU PLACA

Sindikat "Vektre" pisao Đukanoviću

Sindikat "Vektra Boke" AD uputio je pismo predsjedniku Savjeta za privatizaciju Milu Đukanoviću, u kojem zahtijevaju da Savjet donese odluku kojom će omogućiti prodaju plac od 1.528 kvadrata na Savini, od čega bi im bile isplaćene zaostale zarade.

Njegovom prodajom bi se namirila dugovanja radnicima, kazao je za radio Jadran predsjednik Sindikata "Vektra Boke", Vojin Miljanić, dodajući da se prije desetak dana sastao sa kupcima placa.

"Sada se čeka "zeleno svjetlo" Savjeta za privatizaciju kako bi Agencija za privatizaciju dalje proslijedila uputstva načelniku katastra da se svojina konačno prebaci", ističe Miljanić.
I

z menadžmenta "Vektra Boke" ponuđena su na prodaju još tri placa, u Njivicama i jedan u Rosama, za koje, kako Miljanić navodi, postoje zainteresovani kupci. U Sindikatu se nadaju da će njihova prodaja biti uspješna i brza kako bi se izmirila dugovanja prema zaposlenima i penzionerima.

"Potencijalni kupci bi sada trebalo da se dogovore sa menadžmentom o cijeni. Prodaja neće ići preko tendera, već je odlukom akcionara dozvoljena slobodna prodaja", kaže Miljanić.

Radnicima se u ovom trenutku duguje šest plata, ali su u Sindikatu dobili obećanje predsjednika Odbora direktora "Vektra Boka" AD, Milića Popovića, da će početkom sljedećeg mjeseca primti martovsku zaradu.

Podsjetićemo, skupštinska Komisija za kontrolu postupka privatizacije zbog obaveza pojedinih poslanika prekinula je raspravu o prodaji hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća "Boka" održanoj 29. jula.

Prije toga vlasnik komanije "Vektra Boka" Dragan Brković, kazao je da ne može radnicima isplatiti zaostale zarade. To je moguće, po Brkoviću, tek kada se riješi pitanje restitucije i imovinsko pravnih odnosa za pojedine parcele, nakon čije prodaje bi se radnici isplatili.

Ranije tog dana ročište za uvođenje stečaja u "Vektra Boku" na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke, odloženo je za 30. septembar, kako bi se pravni zastupnici izjasnili o nalazu vještaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније