Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 09. 2013. 11:18 >> 11:18

HOĆE U PENZIJU

Željezarci se žale Briselu

Bivši i sadašnji radnici nikšićke Željezare i dalje se bore za prijevremeni odlazak u penziju po povoljnijim uslovima, kao što su dobili radnici podgoričkog Kombinata alumijuma.

Rok koji su dali Ministarstvu ekonomije da ih pozove na razgovor istekao je juče.

Predstavnik radnika Željko Perović kaže za radio Antena M, da se nadaju da će ih neko od nadležnih kontaktirati tokom vikenda.

U suprotnom, u ponedjeljak će se žaliti stranim ambasadama i Evropskoj komisiji.

"Niko nije reagovao – ni ministar ekonomije, ni Ministarstvo rada i socijalnog staranja, iako nam je ministar Predrag Bošković obećao, ni predsjednik Opštine, ni zaštitinik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković. Oni ne mare za nas, tako da ćemo mi preduzeti nove mjere, ono što smo i obećali. U ponedjeljak krećemo sa predajom žalbe i prigovora na ovo što nam rade stranim ambasadama, OSCE-u i Evropskoj komisiji. Tražićemo od njih da nam pomognu, kad neće naša država", poručio je Perović.

On poručuje da se varaju svi koji misle da će željezarci odustati od svojih zahtjeva. Kako kaže, mnogi će se iznenaditi onim što će da urade.

"Sljedeće sedmice ćemo vjerovatno izaći na protest ispred Opštine Nikšić, a kasnije ćemo krenuti sa nekim radikalnijim protestima u Podgorici. Nećemo da trpimo da nas neko ponižava i ne uvažava naše opravdane zahtjeve. Mi ne tražimo ništa van Ustava i zakona Crne Gore. Svega nam je dosta. Ne oglašava se Ustavni sud, ni predsjednik Vlade, ni predsjednik Skupštine, niko. Svi misle da ćemo se mi pomiriti sa tim i gotovo. To sigurno nećemo dozvoliti, nego će se oni začuditi šta će da se dešava u narednom periodu", saopštio je Perović u izjavi za radio Antena M.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније