Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 09. 2013. 12:55 >> 12:55
1

POTRAŽUJU 4,2 MILIONA

Krivokapić: Žalićemo se sudu

Sindikat Aluminijuma, kojem nije priznato preko 4,2 miliona eura potraživanja po osnovu nenamjenskih iskorišćenih sredstava iz stambenog fonda, žaliće se na odluku stečajnog upravnika podgoričkog Kombinata aluminijuma, Veselina Perišića, najavio je predsjednik te radničke organizacije, Rade Krivokapić.

"Stečajni upravnik je vodio računa da prizna dugovanja gdje nema, ama baš, nikakvog spora, a da svima ostalima omogući da na sudu dokažu da je drugačije", rekao je Krivokapić agenciji Mina-business.

On smatra da će njihova potraživanja lako dokazati na sudu.

Sindikatu Aluminijuma je osporeno i potraživanje po osnovu odluke Odbora direktora u iznosu od 105,8 hiljada eura, dok je priznato 27,8 hiljada eura koje je potraživao po osnovu neuplaćivanja sredstava iz člana Kolektivnog ugovora KAP-a.

Krivokapić je ocijenio da Kombinat može da ide samo u dva smjera, a to je ili dolazak novih investitora ili njegovo zatvaranje.

"Samo je pitanje koliko dugo KAP može izdržati na ovaj način, uz sve napore koje daje Ministarstvo ekonomije, zajedno sa Vladom, a preko Montenegro bonusa, da održi samu proizvodnju", rekao je Krivokapić.

KAP bez ulaganja, kako je naveo, ne može imati neku budućnost i perspektivu. Prema njegovim riječima, ono što će se najvjerovatnije desiti jeste prodaja Kombinata kroz bankrot.

"To je neki scenario koji je bio i u Željezari, tako da je za očekivati da kada krene prodaja KAP-a da se neko od potencijalnih investitora odlući za kupovinu fabrike", kazao je Krivokapić.

On je podsjetio da su Kombinat već obilazili Hrvati, Indijci i Njemci.

"Samo je pitanje šta će tražiti kao uslov i kako predviđaju rješavanje izvora električne energije. Mislim da će se na to bazirati i da će tu biti glavna problematika”, saopštio je Krivokapić.

Stečaj u KAP uveden je 8. jula zbog duga od 386 miliona eura, uz mogućnost dostavljanja plana reorganizacije u periodu od tri mjeseca. Uvođenje stečaja predložila je Vlada zbog skoro 25 miliona eura garancija datih fabrici, koje je prošle godine morala da plati Dojče banci.

Prijavljeno je oko 460 miliona eura potraživanja, od kojih je do sada priznato oko 370 miliona eura. Ročište za ispitivanje potraživanja KAP-a biće, nakon odlaganja, održano 7. oktobra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније