Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 10. 2013. 08:22 >> 08:22
4

IDUĆE GODINE

Zaposlićemo skoro 20.000 stranaca

Kvotom radnih dozvola za narednu godinu, koju je podržao Socijalni savjet, Crna Gora će tokom 2014. zaposliti 19.500 stranih radnika, što je oko 3.500 više u odnosu na ovu.

 

U Uniji slododnih sindikata protive se namjeri Vlade da se u 2014. poveća zapošljavanje stranaca sa 16.000 na 19.500. Smatraju, kako prenosi Pobjeda, da je predložena kvota radnih dozvola za iduću godinu visoka i da se u odnosu na prethodnu godinu može povećati najviše za 1.500.

Oni smatraju da bi se na realizaciji razvojnih projekata trebalo zaposliti što više domaće radne snage.

Predsjednik Komisije Socijalnog savjeta za tržište rada, Zoran Jelić, rekao je da je predložena kvota radnih dozvola realna, te da broj radnih dozvola odgovara sadašnjem trenutku privrede Crne Gore.

"I nedostajućem kadru u ugostiteljstvu, turizmu i građevinarstvu“, rekao je Jelić.

On navodi da se mora više ulagati u domaću radnu snagu, obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije za potrebe tržišta rada, što je jedino moguće ako Zavod za zapošljavanje dobije više sredstava u budžetu za 2014.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније