Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 10. 2013. 13:24 >> 13:25
2

NAKON BANKROTA

Obradović: Za radnike status isti

Zaposleni u Kombinatu aluminijuma ne očekuju da će proglašenjem bankrota kompanije njihov status biti promijenjen i smatraju da je sada ključno pitanje da se pronađe pravi investitor koji će kupiti kompletnu fabriku.

Predsjednik Sindikata KAP-a, Sandra Obradović, rekla je da je prodaja kompanija u Crnoj Gori bez dugova, odnosno nakon uvođenja bankrota, nešto što je postalo praksa.

''Bilo je očekivano da će se u KAP-u desiti isti scenario kao i u nikšićkoj Željezari, odnosno da se proglasiti bankrot ili sprovesti klasični stečaj. Sada je na stečajnom upravniku da, ukoliko se povjerioci saglase, fabriku ili njene djelove stavi na prodaju'', kazala je Obradović.

Ona očekuje da prema zaposlenima neće doći do nekih promjena i da će njihov status ostati kakav je i bio u dosadašnjem periodu.

''Pitanje je da li će se naći neko ko će kupiti ili kompletnu fabriku u cjelini, što bi za nas bilo najpovoljnije, ili će se fabrika segmentirati pa će se prodavati u djelovima'', objasnila je Obradović.

Prema njenim riječima, u posljednje vrijeme je evidentno da ne postoje pravi investitori, posebno za aluminijumsku industriju.

''S obzirom na cijenu struje i nemanje sopstvenog izvora električne energije pitanje je da li uopšte ima nekoga zainteresovanog pravog kupca koji bi investirao u fabriku i podigao je na noge, onako kao što treba'', poručila je Obradović.

Ključno pitanje, kako je navela, je da li će se pojaviti neki kupac koji bi unio svježi kapital u KAP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније