Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 10. 2013. 09:24 >> 09:24
2

PROCJENA ĐUKANOVIĆA

Početna cijena za KAP 100 miliona

Bivši ministar privrede i nekadašnji član Odbora direktora KAP-a Vojin Đukanović ocijenio je da je proglašenje bankrota u fabrici jedino rješenje koje će omogućiti Kombinatu da opstane.


On je ocijenio da je to "jedini način da se nađe investitor".

"Da se otpišu dugovi i da se fabrika proda, da se nađe neko ko će da organizuje proizvodnju. Treba imati u vidu, ipak, da je KAP fabrika sa zastarjelom opremom i tehnologijom i da nije jednostavno naći kupca. Ja se, ipak, s obzirom na resurse, nadam da će KAP naći dobrog kupca", rekao je Đukanović Radiju Antena M.

Sigurno je, kako je istakao, da skoro svi povjerioci mogu da zaborave svoj novac, jer nije moguće da fabrika bude prodata za onoliko para koliko svi traže.

"Nemoguće je da fabrika bude prodata za toliko novca. Moja je neka procjena, s obzirom na to da sam radio u KAP-u, da će početna cijena biti oko 100 miliona eura ili dolara. E sad, pitanje je da li će se prodati za tu cijenu, prodaće se, mislim, za mnogo manje para, znamo da je i Željezara vrijedna pa je prodata za 15 miliona. A što se tiče dugova, na njih svi mogu da zaborave, osim na novac koji se radnicima duguje. Ako ostane nešto to će se po zakonu iskoristiti za izmirivanje obaveza prema državi", smatra Đukanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније