Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2013. 22:48 >> 22:44

MORSKO DOBRO

Zakupci traže nove kriterijume i nove plaže

Crnogorsko turističko udruženje (CTU) zatražilo je večeras da Morsko dobro raspiše javni poziv za produženje ugovora o zakupu plaža na tri, plus dvije godine, za savjesne zakupce.

Predsjednik Sektora zakupaca plaža u CTU, Gani Ruselbegović, kazao je na sastanku u hotelu Splendid da raspisivanje javnog poziva ne trpi odlaganje zbog sprovođenja pravovremenih priprema za predstojeću turističku sezonu, imajući u vidu činjenicu, da kupališta moraju biti u punoj funkciji od 1. maja ove godine.

On je podsjetio da je prošle godine raspisan javni poziv sa veoma nerealnim kriterijumima za izbor najboljih ponuđača, gdje su reference i iskustva dosadašnjih zakupaca bodovane sa deset bodova, a iznos zakupnine sa 90.

 

Članovi CTU su na večerašnjoj sjednici predložili da se ovi kriterijumi izmijene jer je cijena zakupa koju su nudili neki zakupci enormno visoka i ekonomski neopravdana, pa postoji bojazan da će te enormne zakupnine platiti krajnji korisnici na kupalištima kroz visoke cijene plažnog mobilijara.

To će, kako kažu, turističku ponudu učiniti manje konkurentnom na tržištu.

U tom smislu, kako je ocijenjeno, potrebno je postaviti jedinstvene standarde za korišćenje ležaljki i omogućiti gostu pravo izbora, pa je predloženo da se plažni mobilijar postavlja isključivo po pravilima predviđenim u Pravilniku o uslovima koje moraju ispunjavati uređena i izgrađena kupališta.

Uzimajući u obzir da su za uređenost kupališta najzaslužniji dosadašnji zakupci, koji su godinama ispunjavali sve obaveze iz ugovora o korišćenju plaža i time turistički proizvod podigli na viši nivo, članovi CTU su predložili Ministarstvu održivog razvoja i turizma da kriterijumi za izbor najboljih ponuđača za javna kupalište budu 60 bodova za reference i iskustvo za korisnike koji su u kontinuitetu šest godina koristili kupalište.

Za dobitnike Plave zastavice predlaže se pet bodova, kao i za korisnike kojima je prostor u ličnoj svojini iza kupališta i 30 bodova za cijenu zakupa.

Predloženo je da se planom Morskog dobra predvide i realizuju nova kupališta, jer je broj turista odavno prevazišao kapacitete plaža.

Mina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније