Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine, Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2020. 06:56 >> 06:54
1

SOLARNA ELEKTRANA

Kompaniji Alliance status povlašćenog proizvođača

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) dodijelila je podgoričkoj kompaniji Alliance status povlašćenog proizvođača električne energije za istoimenu solarnu elektranu.

Alliance, kako su objasnili u RAE, ima pravo na podsticajne mjere koje su važile 9. aprila ove godine.

“Utvrđuje se status povlašćenog proizvođača električne energije za solarnu elektranu Alliance, opština Podgorica. Status se utvrđuje sa rokom važenja od 12 godina, počev od 28. jula ove godine”, navodi se u odluci RAE.

Prema podacima regulatora, električnu energiju po povlašćenih uslovima proizvode i solarne elektrane Invicta i DG u Danilovgradu, kao i solarna elektrana Bar-kod u Podgorici.

Status povlašćenog proizvođača struje dobila je i mala hidroelektrana Paljevinska, vlasništvo kolašinske firme Viridi Progressum.

“Status se utvrđuje sa rokom važenja od 12 godina, počev od 28. jula ove godine. Subjekat ima pravo na podsticajne mjere koje su važile 24. decembra 2018. godine”, odlučila je RAE, koja je do sada povlašćeni status utvrdila za još 22 male hidroelektrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније